Dieta si nutritie

#somn #slabit #ardere calorii #slabit rapid #slabeste in somn

Slabeste in timp ce dormi! 5 trucuri pentru a arde calorii in somn

Ce poate fi mai frumos si mai de dorit decat sa slabesti in timp ce dormi, fara sa depui niciun efort sau sa tii vreo dieta? Acest vis poate deveni realitate! Nu te gandi ca te vei trezi intr-o dimineata cu dimensiunile unui model si cu aripioarele si colaceii disparuti ca prin minune! Insa cert este faptul ca, daca ai grija sa tii cont de cateva trucuri spectaculoase, ai toate sansele sa arzi calorii serioase in timp ce dormi!

1. Inchide caldura sau da-o mai incet

Caloriferul te poate ingrasa sau slabi pe timpul noptii. Chiar daca este iarna si simti nevoia sa-ti incalzesti intens camera, gandeste-te de doua ori inainte de a o face. Cu cat scazi mai mult temperatura in camera, cu atat stimulezi metabolismul sa arda mai multe calorii. In aceste conditii, organismul este fortat sa "lucreze" mai mult pentru a creste temperatura corpului si a-ti asigura confortul, arzand, printre altele si numeroase calorii. Poti obtine acelasi efect si daca dormi dezbracat.

2. Nu te culca nemancat

Ai impresia ca daca sari peste cina, vei slabi mai repede? Te inseli! Metabolismul tau este pus la treaba si arde mai multe calorii atunci cand digera mancarea. Cina trebuie luata cu 2-3 ore inainte de somn, dar specialistii sustin ca poti sa-ti accelerezi metabolismul pe timpul noptii, daca poti optezi pentru o mica gustare inainte de culcare. Ai grija sa faci alegeri sanatoase si hipocalorice - un iaurt mic fara grasimi, un mar, cateva boabe de struguri, 2-3 migdale.

3. Dormi mai mult

Nu uita ca somnul in sine este un truc eficient de slabit. Cu cat depui mai multe eforturi pentru a acoperi cele 7-8 ore de somn recomandate de medici, cu atat arzi mai multe calorii si slabesti mai usor. Somnul scade nivelul hormonului ghrelin din organism (care stimuleaza pofta de mancare) si il creste pe cel al leptinei (care ofera energie organismului, dar inhiba apetitul), ajutandu-te sa mananci mai putin in timpul zilei si sa scazi in greutate.

4. Dormi in intuneric bezna

Cu cat este mai intuneric in camera in care dormi, cu atat arzi mai multe calorii. Cel putin asa sustin specialistii, care au constatat ca persoanele care dorm in camere intunecate sunt mai putin predispuse obezitatii.

5. Bea ceai verde seara

Bea o cescuta mica de ceai verde inainte de culcare si vei accelera arderea caloriilor in timpul somnului. Nu te teme ca nu vei dormi din cauza cofeinei. O ceasca de ceai verde contine mult prea putina cofeina, comparativ cu cafeaua, pentru a-ti perturba somnul.

Sursa foto: latesthealthreviews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului