Dieta si nutritie

#slabire #calorii #kilograme #dieta

Semne ca dieta de slabire este periculoasa

Dietele minune care promit rezultate miraculoase, detoxifierea organismului si accelerarea metabolismului trebuie evitate de persoanele care vor sa dea jos kilogramele in plus. Aceste diete pun sanatatea in pericol si nu pot fi tinute pe termen lung. Pe langa faptul ca dupa intreruperea lor vei acumula mai multe kilograme, aceste diete duc la dezechilibre nutritionale majore.

Ia mai jos cateva semne care te atentioneaza ca o dieta nu este sanatoasa:

1 Promite rezultate miraculoase. O persoana care tine o dieta nu trebuie sa dea jos mai mult de 1 kilogram de grasime pe saptamana. Dietele care promit mai multe kilograme eliminate sunt nesanatoase si periculoase pentru organismul uman. Pe langa grasime, cel care slabeste risca sa dea jos si din masa musculara. Pe langa dieta, o persoana trebuie sa urmeze si un program de exercitii fizice, pentru ca musculatura sa nu aiba de suferit in procesul de slabire.

2 Contine prea multe suplimente de vitamine. O dieta care contine prea multe suplimente de vitamine nu este sanatoasa. Aceste suplimente contin vitamina A sintetica, care distruge ficatul. De asemenea, aceste suplimente impiedica vitamina D sa asimileze calciul. O persoana care urmeaza un regim alimentar baza pe suplimente nutritive risca sa isi deterioreze masa osoasa. In special femeile care tin astfel de diete pot dezvolta la batranete osteoporoza.

3 Contine mai putin de 1200 de calorii pe zi. O dieta mult prea saraca in calorii incetineste metabolismul si creste riscul de deficiente nutritionale . O persoana normala trebuie sa consume pana la 200 de calorii pe zi pentru ca organismul sau sa nu aiba de suferit. Atunci cand tii o dieta de slabit incerca sa consumi 1500 de calorii pe zi. In acest fel vei putea elimina kilogramele in plus si nici nu te vei infometa.

4 Sustine ca accelereaza metabolismul. De cele mai multe ori, dietele care promit acest rezultat contin si stimulente pe baza de cofeina. Cafeaua provoaca insa dependenta si nu este recomandata persoanelor obeze care de cele mai multe ori sufera de afectiuni cardiovasculare . Pentru a accelera metabolismul, adopta un stil de viata sanatos , cu multe fructe si legume proaspete. De asemenea, miscarea accelereaza metabolismul. Incearca sa faci miscare cel putin 3 zile pe saptamana.

5 Promite detoxifierea organismului . Dietele care asigura detoxifierea oraganismului contin numeroase laxative. Aceste laxative pot duce insa la deshidratarea organismului, distrugerea stomacului, ficatului si a functiei renale. O data cu toxinele, sunt elimiante si bacteriile sanatoase care pot duce la probleme grave de sanatate.

6 Contine aceleasi alimente in fiecare zi. Chiar daca alimentele pe care le consumi sunt sanatoase, lipsa diversitatii duce la numeroase probleme nutritionale. Organismul va fi privat de categorii importante de vitamine si nutrienti. Aceste diete duc chiar la subnutritie. Organismul trebuie sa primeasca in fiecare zi hrana cat mai diversificata, pentru a fi stimulat sa arda grasimile dar si pentru a se aproviziona cu substantele de care are nevoie.

7 Contine putine grasimi. O dieta sanatoasa contine trei categorii mari de alimente: carbohidrati, proteine si grasimi. Orice dieta care elimina sau reduce drastic una dintre aceste categorii nu este sanatoasa. Aceste diete nu vor functiona pe termen lung si nu vor oferi rezultatele scontate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare