Dieta si nutritie

#Nicoleta Luciu remedii astenie #Nicoleta Luciu astenie #nicoleta luciu #astenie

Remediile impotriva asteniei folosite de Nicoleta Luciu pentru intreaga familie

Vremea urata din ultima vreme ne creeaza stari de disconfort, manifestate prin obosela si apatie. Cu totii suntem afectati! Asa ca Nicoleta Luciu, “posesoarea” a patru copii, si-a intrat in rolul de super-mama si a gasit remediile care redau energia intregii familii.

 

“Combaterea oboselii provocate de astenie se face printr-o alimentatie bogata in vitamine din complexul B, magneziu, calciu si zinc, la care au adaug si putin dulce (preparat acasa, desigur), care sa declanseze in organism productia de serotonina, hormonul fericirii.

Atentie la capcana: starea astenica pe care o resimtim ne indeamna sa consumam multe zaharuri, alimente procesate, mancare de tip fast-food si grasimi. Este normal. Incearca sa eviti aceste alimente, chiar daca pe termen scurt iti dau o stare de bine. Pe termen lung, nu fac decat sa te adanceasca in aceasta stare interminabila de oboseala.

Asadar, vreau sa-ti stimulez imaginatia gastronomica si iti las o lista de alimente bogate in vitaminele si substantele care ne energizeaza si ne fac sa scapam de astenie:

  • mazare, fasole, soia, nuca, dovleac (usor de gasit in aceasta perioada, contin vitaminele din complexul B si pot fi usor integrate in retetele de zi cu zi);
  • mere, fructe de padure, struguri, ardei, brocoli, conopida si morcov (contin vitaminele A si D, fiind fructe si legume comune in sezonul de toamna);
  • cereala integrale (pot fi consumate dimineata, cu lapte, cum le prefera cei mici, sau pot fi incluse in paine – pe care iti recomand cu caldura sa o prepari tu, acasa!).

Sfat extra: fa miscare! Chiar daca nu e vremea potrivita pentru jogging sau plimbari cu bicicleta, nu ezita sa faci putina miscare chiar acasa! Un dans cu cei mici, cateva minute de exercitii la sol sau chiar o sesiune de curatenie generala, avand in vedere ca restul familiei se confrunta cu astenia si nimeni n-are chef de strans jucariile din mijlocul sufrageriei! “ a scris Nicoleta Luciu pe blogul personal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare