Dieta si nutritie

#slabit #regim #cura #paleolitic #mancare #kilograme #greutate #grasime #dieta

Regimul de slabit paleolitic

Regimul de slabit nu a fost „inventat”: acesta corespunde cu ceea ce mancau primii oameni de pe pamant. In 1985, acest regim a fost introdus de catre un medic american, doctorul Eaton, pentru care alimentatia ideala ar corespunde cu ceea ce mancau stramosii nostri din epoca de piatra.

 

Principiul de baza

Potrivit doctorului Eaton, genele noastre ar determina nevoile nutritionale. Or, noi avem - cu o diferenta de 0,02% - aproape aceleasi gene ca ale stramosilor preistorici. Prin consecinta, alimentatia acestei epoci ni se potriveste de minune. Dieta paleolitica face parte din regimurile sarace in : suprima total produsele lactate si cerealele (chiar si painea). Ea nu cuprinde decat 20% pana la 40% glucide , de asemenea 20% pana la 35% proteine si 30% pana la 45% lipide. Cu acest regim, nu este necesar sa numarati gramele de glucide sau caloriile pe care le consumati.

Principala regula este aceea de a va opri din mancat inainte de a va satura. Acesta dieta faciliteaza pierderea kilogramelor, protejandu-va totodata de boli cardiovasculare , de cancer si favorizand o digestie buna.

Alimente permise: carne slaba, peste, fructe de mare , pasare, oua, fructe si legume sarace in amidon, nuci si seminte.

Alimente pe care trebuie sa le consumati cu moderatie: uleiuri presate la rece, ceai, cafea, alcool, fructe uscate.

Alimente pe care trebuie sa le eliminati: cerealiere, leguminoase, produse lactate, conserve, legume bogate in amidon precum cartoful, carnea grasa, alimentele sarate, zaharul, bauturile carbogazoase.

De stiut: dieta paleolitica nu corespunde cu ceea ce mancau toti stramosii nostri, pentru ca unii erau „carnivori” si unii „ierbivori”.

O zi de regim

Mic dejun: protocale, somon, nuci.

Pranz: salata cu diverse legume, pe care o aromati cu ulei de masline si suc de lamaie, piep de curcan, capsuni.

Cina: escalop de vita, legume variate, pepene galben .

De-a lungul primelor sase luni, o asemenea dieta poate sa antreneze o mult mai mare, fata de un regim traditional de slabit. Insa, dupa cele sase luni, persoanele in cauza au tendinta de a lua inapoi kilogramele daca nu respecta in continuare indicatiile.Aceasta dieta se bazeaza pe faptul ca trebuie sa se consume mai multe proteine ceea ce induce rapid senzatia de satietate.

Atentie: Inainte de incepe un astfel de regim este recomandat sa va adresati un medic nutritionist!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare