Dieta si nutritie

# detoxifierea organismului #detoxifiere #regim de detoxifiere #toxine corp

Program de detoxifiere a organismului in 48 de ore

Procesul de eliminare al toxinelor nesanatoase din organism este o practica veche de secole. Hipocrat recomanda postul alimentar pentru imbunatatirea sanatatii si multe alte grupuri religioase au folosit postul ca o metoda de purificare a spiritului.

In zilele noastre, pe piata se gasesc numeroase produse de detoxifiere care promit eliminarea kilogramelor in plus si stimularea nivelului de energiei. Trebuie insa sa fii atent la produsele si dietele de detoxifiere pe care le folosesti deoarece multe dintre ele implica consumul de foarte putine alimente, sarace in calorii, care priveaza organismul de nutrienti importanti.

Dietele extreme transpun organismul in faza de infometare care incetineste metabolismul. Alte efecte secundare ale programelor stricte de detoxifiere sunt deshidratarea, oboseala, ameteala sau greata.
 

Sistemul de detoxifiere al organismului


De cele mai multe ori, nu constientizam faptul ca organismul uman dispune de un sistem propriu de detoxifiere. Ficatul reprezinta primul organ care lupta impotriva toxinelor din alimentatie si actioneaza ca un filtru in prevenirea transmiterii toxinelor din alimente in circulatia sangelui.

Colonul contine bacterii care produc atat chimicale sanatoase cat si chimicale nesanatoase. Astfel, colonul trebuie mentinut sanatos in permanenta, deoarece principala sa functiune este sa elimine toxinele din organism.

Rinichii filtreaza constant sangele si elimina toxinele din organism prin intermediul urinei. Astfel, pentru un program eficient de detoxifiere, aceste trei organe trebuie mentinute in perfecta stare de functionare.
 

Programul de detoxifiere de doua zile


Programul de detoxifiere de doua zile se bazeaza pe consumul de alimente usoare, care ajuta la functionarea corecta a organelor. Inainte de a incepe programul de detoxifiere este recomandat sa mergi la cumparaturi si sa te aprovizionezi cu toate alimentele permise.

Micul dejun. Incepe ziua cu un bol de quinoa, o cereala integrala foarte sanatoasa, care este extrem de bogata in fosfor si fibre. Consuma quinoa cu pruune, bogate in sorbitol, o substanta cu puternice proprietati laxative. Astfel, intr-un bol combina quinoa cu nucsoara, ghimbir, seminte de in, prune tocate si lapte cald.

Gustare. Pentru gustarea dintre mese consuma bauturi detoxifiante, care purifica sangele. Poti incerca un suc natural din varza, ananas si ghimbir. Varza ajuta la detoxifierea rinichilor, ananasul contine bromelaina care stimuleaza digestia, iar ghimbirul functionarea bilei. La gustare mai poti incerca si salatele din telina, ridichi si castraveti, cu ulei de masline si suc de lamaie.

Pranz. La pranz incearca un suc hranitor din afine, bogate in quercetina, un antioxidant care stimuleaza imunitarea si care ajuta la detoxifierea ficatului. Adauga si banane, bogate in vitamina B6, o vitamina esentiala pentru ficat si seminte de in, bogate in acizi grasi omega 3 si fibre benefice pentru sistemul digestiv.

Cina. Pentru cina, prepara o supa din legume. Combina fenicul cu usturoi, varza sau ciuperci. Aceste alimente ajuta la detoxifierea organismului si stimuleaza functia rinichilor si ficatului.

Sfaturi generale:

  • nu manca dupa ora 19.00;
  • bea in fiecare seara ceai de papadie;
  • fa bai cu sare epsom.
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare