Dieta si nutritie

#greseli alimentatie #alimente post #dieta post #carmen bruma #alimentatie #post

Postul Pastelui! Carmen Bruma - 3 greseli pe care le faci si care duc la ingrasare!

Ne aflam in plin post al Pastelui. Multe persoane postesc in aceasta perioada si inlocuiesc alimentele clasice cu alimente potrivite in post.

 

Cu toate acestea, pentru a induce starea de satietate la care se ajunge mai greu, mai ales pentru cei care sunt obisnuiti sa consume zilnic carne, oamenii au tendinta de a face excese alimentare. Printre acestea, consumul mare de carbohidrati, dar si de grasimi vegetale. O alta gresala este cumpararea produselor procesate care contin nu numai grasimi in cantitati mari, dar si zahar.

“1. Prima greseala a multor persoane care constata ca s-au ingrasat in post este excesul de carbohidrati simpli provenind din dulciuri, produse de patiserie de post, fructe confiate etc.

2. Cantitatea mare de grasimi. Uleiurile vegetale sunt folosite de multe ori in post in cantitati mult prea mari. O lingura de ulei are aproximativ 100 calorii, daca il pui cu sticla peste o salata sau alt preparat, faci 2 rotocoale cu sticla si ai lejer 3 linguri, adica 300 calorii, doar din ulei. Ideal este sa folosesti spray-ul pentru ulei pentru a diminua cantitatea de ulei din mancare.

3. Folosirea in exces a produselor ultraprocesate de post gen snitele de post, hamburger de post, chiftele de post etc. Acestea contin cantitati mari de grasimi si de multe ori si zahar.”, a scris Carmen Bruma pe Facebook. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare