Dieta si nutritie

#beneficii #sanatate #verde #rosu #pepene

Pepenele verde - o multime de beneficii intr-un singur fruct

Pepenele verde, fructul cel mai des intalnit in aceasta perioada, este o adevarata minune pentru organismul nostru. Acesta detoxifiaza corpul, ajuta la eliminarea toxinelor din ficat, stimuleaza activitatea rinichilor, alunga acneea, indeparteaza celulita si hidrateaza pielea.

 

Acest desert delicios este un adevarat panaceu, recomandat atat copiilor si adultilor cat si persoanelor in varsta. El este plin de vitamine (A, C, B6) , minerale si antioxidanti , enzime, acizi organici, zaharuri naturale, potasiu, fier si sodiu si are rolul de a hidrata si purifica organismul si chiar de a trata anumite afectiuni.

Este recomandat ca pepenele sa se consume ca atare si nu sub forma de suc pentru ca fructul se oxideaza extrem de repede si isi pierde din calitati.

Iata cateva dintre efectele pe care pepenele verde le are asupra sanatatii.

Pepenele verde relaxeaza vasele sanguine

In coaja alba a pepenului se gaseste o substanta numita citrulina care are rolul de a relaxa vasele sanguine , de a imbunatati sistemul circulator, sistemul  imunitar si activitatea inimii.

Tot in coaja alba a pepenelui se gaseste mult siliciu care intareste sistemul osos si ajuta pancreasul sa functioneze in parametri normali .

Indeparteaza celulita

Medicii sunt de parere ca pepenele verde, consumat pe stomacul gol, poate avea rezultate incredibile in reducerea celulitei. Desigur, aceasta cura cu pepene trebuie insotita de un program de exercitii fizice si o alimentatie lipsita de grasimi.

Ajuta la eliminarea colesterolului

Pepenele verde este singurul  aliment in care se gaseste alloamina C6, un compus foarte rar intalnit, care are rolul de a forma substante acide si care ajuta la eliminarea excesului de colesterol din sange. O cura de 3 saptamani, cu 2 kg de pepene zilnic, poate aduce la un nivel normal chiar si cea mai ridicata colesterolemie.

Regleaza hormonii

O cura de 10 zile cu pepene verde poate contribui la reglarea hormonilor si va intari sistemul imunitar datorita continutului de crom, chiar prezent intr-o cantitate destul de mica. Cromul este responsabil si de metabolizarea grasimilor, reducand vizibil greutatea persoanelor care consuma acest fruct.

Calmeaza nervii si reduce surmenajul psihic

Conform descoperirilor cercetatorilor rusi, persoanele care consuma zilnic jumatate de kilogram de pepene, timp de 20 de zile, intampina un proces de echilibrare a sistemului cerebral, lucru care reduce riscul aparitiei starilor nevrotice.

De asemenea,  consumat cu o ora inainte de micul dejun, pepenele verde reduce surmenajul psihic.

Indeparteaza problemele dermatologice si ginecologice

Bacteriile si ciupercile care produc boli ginecologice si dermatologice (precum acneea) au sanse minime de dezvoltare dupa o cura de doua saptamani cu pepene verde – lucru care se datoreaza acizilor grasi din compozitia pepenelui.

Intareste dintii

Tot in compozitia pepenelui verde se gaseste o substanta numita riboalanin, care are rolul de a stoca anumite metale in zona danturii, intarind-o in acest fel.

Amelioreaza arsurile si balonarile

Pentru persoanele care au proleme cu balonarea si arsurile, o cura cu pepene verde este mai buna decat orice alt tratament. Mai mult decat atat, pepenele verde este recomandat si gravidelor care se confrunta mai des cu aceste probleme. De asemenea, in cazul femeilor gravide, pepenele are rolul de a reduce greturile matinale si crampele musculare care apar din trimestrul al treilea de sarcina.

Atentie! Cura cu pepene verde nu este recomandata persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala si  insuficienta renala din cauza excesului de lichid din organism.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare