Dieta si nutritie

#dieta alimentara # cidru de mere #otet de cidru #otet de cidru de mere

Otet de cidru de mere in dieta alimentara

Otetul de cidru de mere este un produs folosit cu precadere in curele de slabit. Acesta nu este un produs nou , in ciuda faptului ca a inceput sa fie promovat recent - otetul de cidru de mere este utilizat de aproximativ 200 de ani de femeile care isi doresc sa slabeasca sau sa stimuleze efectele dietei de slabit.

Otetul este un remediu excelent pentru optimizarea tranzitului intestinal, dar si pentru detoxifierea organismului. O dieta alimentara sanatoasa, bazata pe legume si fructe, tinuta in paralel cu un tratament pe baza de cidru reprezinta o varianta de detoxifiere foarte eficienta. Evident, aceasta detoxifiere grabeste procesul de pierdere a kilogramelor in plus.

Otetul de cidru curata puternic intestinele, sparge depozitele de grasime si ajuta la eliminarea rapida a acestora.

Otetul de cidru de mere imbunatateste sistemul imunitar, reduce nivelul colesterolului, previne retentia de apa in organism si actioneaza ca un antibiotic natural . Acesta este de asemenea un tratament eficient impotriva transpiratiei, a balonarii si gazelor intestinale.

Chiar si problemele pielii pot fi rezolvate in urma unui tratament pe baza de otet de cidru : indiferent ca este vorba despre ezceme, acnee sau celulita, otetul de cidru actioneaza ca un medicament puternic.

Otetul de cidru de mere poate fi utilizat, in acest caz, atat ca tratament intern, cat si extern. Consuma in fiecare zi cate o cana cu apa calda in care ai adaugat 5 linguri cu otet de cidru de mere . Pentru tratamentul extern tamponeaza pielea cu o discheta de bumbac inmuiata intr-un amestec de o lingura de otet de cidru si o lingura cu apa fierbinte.
 

Otetul de cidru de mere - cum se prepara in casa


Daca preferi sa prepari in casa otetul de mere in loc sa il cumperi, ai la indemana o retetea foarte simpla:

Achizitioneaza cateva mere pe care sa le speli bine, sa le cureti de coaja si sa le bagi in storcatorul de fructe. Cu ajutorul unei bucati de tifon strecoara sucul pe care il vei amesteca ulterior cu 140 de grame de miere si un pahar cu drojdie de vin (la 1 litru de suc de mere). Borcanul in care ai amestecat ingredientele se acopera cu o bucata de tifon si se tine la intuneric 60 de zie pentru a fermenta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare