Dieta si nutritie

#consum pepene rosu #pepene rosu #specialisti #avertisment

Ora la care nu este deloc indicat sa mananci pepene rosu. Avertismentul specialistilor

Pepenele rosu este adorat de toata lumea in perioada estivala. Este racoritor si foarte zemos. De asemenea, gustul sau dulce este foarte iubit, de aceea este considerat desertul perfect pentru zilele toride. Specialistii in nutritie atrag insa atentia ca pepenele nu mai trebuie consumat dupa o anumita ora.

 

"Fructele au foarte mult zahar, iar zaharul mancat dupa o anumita ora, dupa care noi nu-l mai cheltuim prin activitate fizica, se depune pe ficat sub forma de grasime.

Si in felul acesta, de la excesul de fructe pe perioada verii, poate sa apara steatoza hepatica si poate sa se dezechilibreze diabetul, la fel cum oamenii se pot ingrasa mancand fructe seara.”, a transmis Mihaela Ene, medic diabetolog, la Antena 3. Greseala pe care romanii o fac.

De asemenea, medicul nu recomanda consumul pepenului la masa de seara.

Un fruct ar fi suficient. Un fruct inseamna cat incape intr-un caus. Pentru o persoana care nu are probleme cu glicemia, nu are probleme cu greutatea, nu e o problema sa manance pe seara, sa se racoreasca, o felie e pepene sau un bol moderat de cirese sau 2-3 caise.

Insa excesul de aceste fructe si pastrarea fructelor ca o cina usoara seara pentru masa de seara nu e deloc rezonabil.”, a adaugat medicul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare