Dieta si nutritie

# mihaela bilic sfaturi #mihaela bilic

Mihaela Bilic: Ce trebuie sa facem dupa Paste pentru a scapa de kilogramele nedorite

Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat ce putem face pentru a scapa de kilogramele in plus acumulate dupa mesele copioase de Paste. Expertul in nutritie a precizat ca, in primul rand, trebuie sa fim foarte atenti si cum combinam alimentele la masa pentru a evita depunerile de grasime.

”Ceea ce este bine legat de masa de Paste este ca nu sunt neaparat lucruri pline de grasime. Daca este drob este facut la cuptor, niciun stres pentru digestie, daca oul a fost mâncat fara maioneza, din nou, nu este nicio greseala. Oul, intr-adevar, poate sa pice mai greu in momentul in care avem noi o bila mai lenesa. De asemenea, toata aceasta senzatie de greu nu este neaparat reflectata pe cântar in numar de kilograme in plus, pentru ca noi avem nevoie de câteva ore sau câteva zile sa reusim sa procesam toata acesta cantitate mare de proteine.

Pentru a scapa de kilogramele in plus dupa Paste, Mihaela Bilic a recomandat o pauza pentru organism si hidratare din belsug. Ideal ar fi ca dupa o perioada in care am facut excese alimentare sa consumam mai multe lichide, ciorbe si legume.

”Cel simplu lucru dupa un exces este sa ii dam o pauza organismului. Ce inseamna aceasta pauza? Hidratare din belsug si nu ma refer doar la apa ci si la ciorbe, daca se poate de legume, pentru ca este piata plina de stevie, loboda, etc., la care nici macar nu merita sa le numaram caloriile. Acolo avem doar apa, fibre, vitamine, minerale, deci doar sanatate. A se consuma fara moderatie de aceasta data. Puteti abuza de ea, puteti mânca ciorba de trei ori pe zi! Nimeni nu se gândeste la ciorba ca la alimentul ideal de slabit! Este o chestiune pe care v-o recomand. Apoi produsele lactate slabe care, in perioada de primavara, sunt mai bune decât oricând, pentru ca animalele au iarba proaspata. Fie ca e vorba de lapte batut, lapte dulce, iaurturi, chiar si casul sau brânza proaspata are in compozitie calciu din belsug care ne ajuta sa deblocam metabolismul si sa il ajutam sa arda mai repede grasimea de rezerva”, a povestit Mihaela Bilic la Antena 3.

Care este principala greseala ce duce la ingrasare

Mihaela Bilic a mai explicat ca adultii pot manca si doua mese pe zi, iar principala greseala pe care o fac si duce la ingrasare este rontaitul intre mese.
Dupa orice abuz, cea mai sigura cale de a ajuta organismul este sa nu manânci. Daca am mâncat astazi foarte mult, hai sa incepem mâine dimineata cu o cafea si sa mutam prima masa a zilei undeva dupa prânz ca sa ii dam organismului posibilitatea sa isi revina. Nu este gresit nici sa mâncam de doua ori pe zi, ca adult. Atentie! Chestiunea cu 3 mese pe zi si doua gustari este recomandata doar copiilor in crestere. Maturitatea, din punct de vedere alimentare, se dobândeste in momentul in care, timp de cinci ore, intre mese, nu manânci absolut nimic. Deoarece, care este principala noastra cauza pentru ingrasat? Rontaitul! Noi nu ne ingrasam din ciorba si tocanita, din mâncare gatita, ci ne ingrasam din toate aceste produse.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare