Dieta si nutritie

#fructe #struguri #pepene #mihaela bilic

Mihaela Bilic avertizeaza: ”Ca mananci struguri sau ca bei vin, tot alcool se numeste!”. De ce pepenele nu trebuie consumat în cantitati mari

De foarte multe ori s-a vehiculat ideea ca, intr-o cura de slabire, indicat este sa mananci fructe. Nu ti s-a intamplat sa-ti spui ”mai bine mananc trei mere seara, in loc de o pizza, ca să mai slabesc si eu”.

Ei bine, solutia nu este deloc una buna. De ce? Pentru ca fructele pot fi la fel de periculoase, ca si dulciurile, pentru organismul nostru.

Fructele contin apa cu fructoza, ceea ce nu e bine pentru ficat. Acesta procesează fructoza la fel ca și alcoolul. Cum celulele organismului au nevoie de glucoză pentru a funcționa, fructoza se va transforma in grasimi de rezerva.

Iata de ce fructele trebuie consumate ponderat și, cel mai bine, în prima parte a zilei, potrivit medicului nutritionist Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic a dezvaluit ce cantitate de fructe poti consuma zilnic

Reputatul nutritionist avertizeaza ca fructele consumate in cantitati mari vor afecta vizibil fizicul. Pentru ca ele se vor transforma intr-o grasime urata care se va depune pe abdomen.

”Fructele nu trebuie consumate in exces. Exces inseamna cantitatea de fructe ce trece de ce ar intra intr-o palma, asa cum si painea trebuie masurata tot cu palma. Ele se pot consuma pe post de desert. Fructele nu sunt un aliment de baza, nu pot inlocui niciodata mancarea clasica, pentru ca din apa cu fructoza noi nu putem functiona. Vitaminele si mineralele pe care le contin nu au aport caloric, acelea sunt micronutrienti, deci nu au rol de hranire”, a explicat Mihaela Bilic intr-o interventie la Digi 24.

Mihaela Bilic a demontat mitul legat de consumul fructelor seara in locul alimentelor

Mihaela Bilic a demontat mitul legat de consumul fructelor seara, in locul alimentelor. Si a dat un exemplu concret, legat de pepene, fructul la moda in acest moment al anului.

”Sunt o multime de persoane care spun: haide sa nu mai mananc nimic in seara asta, mananc doar niste fructe, ca sa scap cu o ratie calorica mai mica. Decat sa mananc mancare, mai bine renunt la masa de seara si mananc fructe. Cat despre pepene, imi pare rau, chiar daca sunteti nemultumiti, asta este adevarul, asa functioneaza metabolismul”, a mai spus Mihaela Bilic.

De asemenea, specialista in nutritie a explicat de ce fructele pot fi la fel de periculoase pentru organism precum alcoolul.

”Ganditi-va ca, daca suntem onesti, la niciun restaurant, in nicio tara, nici macar in Romania, cand ceri la sfarsit un desert bazat pe fructe, nu-ti aduce nimeni o jumatate de pepene si o lingura ca sa mananci tot pepenele, ci ti se aduc cateva bucatele pe o farfurioara.

Asa se mananca fructele! Altfel, acest aport mare de apa cu fructoza este procesat de ficat similar procesarii alcoolului si din pacate, pentru ca muschii nu pot functiona cu fructoza si nicio celula a noastra nu poate functiona cu fructoza, doar glucoza este combustibil pentru organism, fructoza se va transforma in grasime de rezerva, pentru ca organismul altceva nu are ce sa faca cu ea!”, a mai spus Mihaela Bilic.

Solutii ideale pentru masa de seara

Mihaela Bilic a oferit si o alternativa, mai ales pentru masa de seara. Doctorul a precizat ca legumele sunt cele mai bune prietene ale organismului si ca acestea pot fi consumate la orice ora, indiferent de cantitate.

”Legumele sunt acele alimente pe care le putem consuma in orice cantitate, la orice ora, pentru ca avem vitamine, minerale, urme de fructoza, neimportante, si acolo avem toti nutrientii. In plus, cu cat sunt mai colorate legumele, cu atat mai bine. Ele au rol de protectie anticancer, sunt antioxidante, fac toate minunile din lume!”, a completat Bilic.

Mihaela Bilic: ”Ca mananci struguri sau ca bei vin, tot alcool se numeste!”

"Fructele se mananca pe post de desert si cu masura, pentru ca altfel ne vom ingrasa si este o grasime urata, exact ca la bautorii de bere, care se pune pe abdomen.

Deci, facem burta de la fructe, n-am niciun fel de veste mai putin neplacuta. Mi-ar placea sa va spun, sa zicem raul mai putin rau, de exemplu despre piersici si caise, ca au cea mai putina fructoza, se absoarbe mai lent. In schimb, pepenii sunt, in acest moment, si de sezon, si campioni. Si va veni 'artileria grea', in toamna, reprezentanta de struguri. Cand vor veni strugurii, cred ca nimeni nu mai are niciun dubiu ca indiferent daca bei vin sau ca mananci struguri, tot alcool se numeste!” - a adaugat Mihaela Bilic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului