Dieta si nutritie

# manuka # miere de manuka #miere #beneficii

Mierea de Manuka si stilul tau de viata in 2018

Odata cu intrarea in noul an, mai mult ca sigur ti-ai propus sa schimbi cate ceva la tine, pornind de la stilul vestimentar si pana la stilul tau de viata. Vei dori sa fii mai energica, sa faci mai multa miscare si mai ales sa ai un organism mai sanatos ca niciodata. Nimic mai gresit. Toate acestea sunt planuri pe care trebuie sa le urmaresti cu multa atentie, schimbarea stilului de viata fiind prioritatea ta numarul 1.

Un stil de viata sanatos presupune mai multa miscare, dar si o alimentatie sanatoasa in fiecare zi. Mai mult ca sigur iti doresti sa beneficiezi de o portie in plus de sanatate, asa ca nu ar trebui sa omiti niciodata de pe lista ta de prioritati produsele 100% naturale.

Mierea de Manuka este considerata cea mai buna miere din lume, singura miere medicinala, asa ca introducerea acesteia in regimul tau alimentar zilnic, dar si folosirea ei in diverse masti pentru ingrijirea tenului ar trebui sa constituie o prioritate. Mierea de Manuka beneficiaza de un factor unic, un adevarat aliat in lupta cu microbii sau bacteriile, ce te va ajuta sa ai o sanatate de fier. De aceea, ai in vedere miere de Manuka UMF la pret mic si mai ales folosirea sa in fiecare zi, iar rezultatele vor fi mai mult decat surprinzatoare pentru organism.

Iata cateva beneficii pentru sanatate ale mierii de Manuka:

1. Intareste imunitatea

Gratie factorului sau unic, mierea de Manuka intareste imunitatea organismului, tine la distanta racelile si gripa si chiar lupta cu pneumoniile, tusea sau alte infectii respiratorii. De aceea, este bine ca in 2018 sa consumi in fiecare zi o lingurita de miere, iar organismul tau va fi mai puternic ca niciodata.

2. Lupta impotriva infectiilor periculoase

Mierea de Manuka este considerata un bun tratament pentru infectii periculoase, precum E.coli, streptococ auriu sau chiar Helicobacter Pylori. Se spune ca acest tip de miere originar din Noua Zeelanda este un puternic antibiotic natural, astfel ca este bine sa iei in calcul introducerea sa in dieta zilnica, mai ales daca te stii suferinda de astfel de infectii periculoase.

3. Trateaza problemele gastrointestinale

Romania este tara in care consumul de antibiotice este foarte mare, atat la adulti, cat si la copii. De aceea, ar trebui sa aveti in vedere asigurarea unei bune protectii a florei intestinale. Cu ajutorul acesteia veti putea scapa de astfel de probleme, veti tine la distanta durerile de stomac, constipatia, avand grija si de tranzitul intestinal.

4. Are grija de piele si trateaza acneea!

Iata un alt motiv pentru care in 2018 ar trebui sa aveti in vedere introducerea mierei de Manuka pe lista de prioritati. Mierea combate inflamatiile si eruptiile pielii si mai ales trateaza acneea. Cei mai multi folosesc mierea sub forma de masca, fiind asezata pe fata in strat subtire si lasat sa actioneze cateva minute, dupa care se va clati cu apa din abundenta. Ai putea sa folosesti mierea de Manuka si sub forma de scrub, fiind amestecata cu putina sare grunjoasa si ulei de masline. De asemenea, este bine sa tii cont de puterea de hidratare a acesteia, dar si de capacitatea de cicatrizare a ranilor si arsurilor. Aceasta are numeroase proprietati, fiind benefica pentru astfel de probleme si de aceea poate fi folosita ori de cate ori va confruntati cu astfel de situatii si nu numai.

Cu toate ca beneficiile sale sunt de-a dreptul incantatoare, mierea nu poate fi introdusa in dieta copilului mic fara a avea recomandarea medicului pediatru.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare