Dieta si nutritie

#mic dejun sanatos #retete mic dejun #mic dejun

Micul dejun perfect: ce sa mananci ca sa ai energie toata ziua

Nutritionistii ne sfatuiesc sa incepem ziua cu un mic dejun care sa asigure aportul de energie pentru intrega zi, astfel evitand mesele anapoda din timpul zilei sau rontairea de alimente hipercalorice. Iata ce trebuie sa contina micul dejun si de ce:

1. Nuci. Sursa de grasimi sanatoase, acestea mentin nivelul glicemiei pentru mai mult timp, arata specialistii de la Centrul National de Diabet din New York. 

2. Carbohidrati. Academia de Nutritie si Dieta confirma ca acestia elibereaza glucoza gradual, oferind corpului o rezerva constanta de energie. Acesti carbohidrati buni se regasesc in paine si cereale integrale sau muesli. 

3. Oua. Contin proteine de calitate, grasimi bune si vitamine - B12, B2 si A -, dar si un nutrient esential pentru dezvoltarea si functionarea creierului: cholina. 

 

4. Avocado. S-a discutat indelung despre beneficiile acestui fruct-minune, asa ca doar trecem in revista cateva dintre acestea: contine grasimi monosaturate si aproape 20 de vitamine si minerale, inclusiv vitamina C, E, B6, omega 3. Contine 8% din doza zilnica recomandata de fibre si ajuta la digestie.

 

5. Grepfruit. Sursa bogata de vitamina C, aceste fructe taie pofta de mancare. 

 

6. Somon. Acest peste roz nu doar ca are un continut ridicat de acizi omega 3, dar si serotonina ajutand in mentinerea unei stari de bine.  

 

7. Banane. Potrivit specialistilor de la Universitatea din Texas, acest fruct delicios ajuta la concentrare si mentine senzatia de satietate.  

 

8. Spanac. Potrivit unei cercetari publicate in Jurnalul de Neurostiinta, spanacul ajuta la imbunatatirea memoriei pe termen scurt. De asemenea, contine aminoacizi responsabili cu stimularea centrului nervos care se "ocupa" cu rezolvarea de probleme si cu invatarea.  

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare