Vara, din cauza temperaturilor ridicate, care determina pierderea unor cantitati importante de saruri minerale, dieta trebuie scuprinda toate grupele de alimente “sa sustina si sa usureze tot acest proces de adaptare”, dupa cum recomanda Carmen Bruma. Vedeta recomanda pe blogul personal un mic dejun energizant, hidratant, usor de digerat , ideal pentru a te mentine in forma in acest sezon.
“Reduceti consumul de alimente grase si bazati-va pe cele care contin vitamine, minerale si multa apa. Eliminati alimentele prajite , mancarurile cu sosuri grele, pane-urile, carnea grasa.
Micul dejun pe care vi-l propun astazi este foarte usor de preparat si contine ingrediente pe care le gasiti usor:
- 200 g lapte de migdale
- 3-4 linguri fulgi de mei
- 3-4 prune uscate sau curmale
- 2 lingurite seminte de canepa si 2 de seminte de chia
- Un varf de lingurita de scortisoara
Laptele de migdale se gaseste in magazine, dar cel mai sigur e sa-l faceti acasa pentru a sti sigur ce contine. Pentru 200 ml lapte de migdale folosesc 70-80 g migdale, 300 ml apa plata. Migdalele se lasa la inmuiat cateva ore si apoi se pun in presa la rece, adaugand alternativ apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi pentru, de exemplu, blat de prajituri. Laptele va fi consistent, iar partea buna este ca nu aveti nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand faceti laptele la blender.
Dupa ce e gata laptele, puneti-l intr-un bol, adaugati fulgii de mei, prunele taiate cubulete si scortisoara. Asteptati pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa si apoi mancati-l cu placere”, recomanda Carmen Bruma.