Dieta si nutritie

#grasimi #kilograme #regim #dieta

Metode rapide prin care sa arzi grasimile

Apa, ceaiul verde, vitamina C sau ardeiul iute sunt cateva dintre elementele care nu trebuie sa lipseasca din dieta ta atunci cand doresti sa slabesti. Astfel, metabolismul este stimulat iar toxinele sunt mult mai usor eliminate. Nu sari nici peste micul dejun sau gustari.
 

Bea multe lichide
 

Deshidratarea duce la incetinirea metabolismului. Cei deshidratati confunda de cele mai multe ori nevoia de apa cu foamea. Aleg astfel sa consume alimente grase, cu multe calorii. Pentru a evita acest proces este indicat sa bei cat mai multe lichide. Apa este un element esential pentru functionarea corecta a organismului. Este astfel indicat sa bei 8-10 pahare de apa pe zi, concentrate in special in prima parte a zilei.
 

Nu sari peste micul dejun
 

Micul dejun iti ofera energie pentru intreaga zi. Daca sari peste micul dejun, vei fi mai obosit pe toata durata zilei si vei consuma alimente cu un continut caloric ridicat. Este astfel indicat sa nu sari peste nicio masa a zilei, in special peste micul dejun. Un mic dejun sanatos trebuie sa contina proteine si fibre. Astfel, la micul dejun poti consuma oua, produse lactate si carne cu putine grasimi, cereale integrale , fructe si legume. Evita cerealele cu un continut ridicat de zahar, sucurile acidulate si painea alba.
 

Consuma multa vitamina C
 

Vitamina C te ajuta sa arzi grasimile mai repede si sa arati cu cativa ani mai tanar. Cei care consuma in mod frecvent fructe si legume care contin vitamina C sunt mai slabi, au un abdomen plat si sunt mult mai feriti de infectii. Pe langa consumul de citrice, este indicat sa iei zilnic suplimente de vitamina C.
 

Fa miscare
 

Excesul de calorii pe care le consumi se vor depune sub forma de grasime. Pentru a arde mai repede aceste grasimi, trebuie sa consumi si caloriile mult mai repede. Este indicat astfel sa faci cat mai multa miscare. Orice fel de miscare este util pentru a reduce masa de grasime din organism. Mergi cu bicicleta, inoata, fa exercitii cardiovasculare sau fa plimbari lungi pe jos. Exercitiile fizice constante nu numai ca te vor ajuta sa slabesti mai usor, dar iti vor mentine un tonus sanatos.

Pentru multe persoane este dificil sa tina un program zilnic de exercitii fizice. Vestea buna este ca orice tip de miscare ajuta la reducerea grasimilor. De exemplu, renunta la lift in favoarea scarilor. Urcatul scarilor este util atat in eliminarea kilogramelor, cat si la tonifierea musculaturii.
 

Ai grija de dieta ta
 

Esti ceea ce mananci. Grasimile acumulate in organism sunt rezultatul dietei dezechilibrate. Pentru a scapa de grasime, nu numai ca trebuie sa iti accelerezi metabolismul, dar sa si consumi o cantitate suficienta de calorii. Organismul are nevoie de un minimum de calorii pentru a functiona corect. Prin privarea organismului de vitaminele si nutrientii de care are nevoie zilnic, vei incetini metabolismul. Organismul tau nu va mai avea abilitatea de a arde caloriile in exces.

Asigura-te ca dieta ta este sanatoasa si echilibrata. Trebuie sa incluzi alimente variate. Astfel, consuma fructe, legume, cereale integrale, lactate dietetice, peste si carne slaba. Nu renunta la alimentele tale preferate, chair daca este vorba de ciocolata. Consuma-le moderat, in cantitati mici.
 

Bea ceai verde
 

Ceaiul verde este bogat in polifenoli care ajuta la activarea enzimeloe responsabile pentru dizolvarea grasimilor. De asemenea, ceaiul verde contine antioxidanti puternici care stimuleaza metabolismul si accelereaza arderea grasimilor. Ceaiul verde stimuleaza si sistemul nervos central care este responsabil de acumularea grasimilor in sange. Este astfel indicat sa bei 2-3 cani de ceai verde pe zi.
 

Nu rata gustarile
 

Gustarile dintre mese ajuta la eliminarea kilogramelor in plus. Acestea te vor ajuta sa nu te infometezi si sa mananci mai putin la mesele principale. Asigura-te insa ca gustarile sunt sanatoase. Alege alimente nutritive, fructe, legume, iaurturi dietetice, nuci sau migdale.
 

Mananca ardei iute
 

Ardeiul iute stimuleaza metabolismul si are proprietati de ardere a grasimilor. Stimuleaza productia de endorfine si adrenalina. Ardeiul iute stimuleaza si circulatia, transpiratia si sistemul nervos. De asemenea, ardeiul iute scade si nivelul de colesterol .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare