Dieta si nutritie

#greutate normala #scadere in greutate #sarbatori de iarna

Mentine-ti greutatea de sarbatori

Te-ai hotarat ca in aceasta perioada sa incerci sa iti mentii silueta cu orice pret? Chiar daca acest lucru iti va fi dificil avand in vedere ispitele culinare, nu este totusi imposibil. Exista cateva sfaturi pe care daca le vei respecta vei reusi sa iti mentii greutatea actuala fara probleme.

Cumpara inteligent


Oamenii au tendinta sa cumpere, in perioada sarbatorilor de iarna, mai multa mancare decat este nevoie cu adevarat. Fa o lista de cumparaturi, dar nu inainte de a calcula cu aproximatie pentru cate zile este mancarea respectiva, pentru cate persoane (ia in calcul si eventualii oaspeti) si atat. Nu cumpara alimente pe care nu le mananca nimeni "doar pentru orice eventualitate".

Atunci cand ai prea multa mancare exista tentatia de a consuma exact atat cat este. In ciuda faptului ca se spune despre masa de sarbatori ca trebuie sa fie imbelsugata, ar bine totusi sa impui cateva limite alimentare.
 

Depune efort


Implica-te activ in curatenia pentru sarbatori chiar daca ai ales sa angajezi o menajera. Efortul fizic te ajuta sa scapi de extra caloriile care s-au acumulat. De asemenea, curatenia de dupa sarbatoarea de Craciun iti va fi si ea de folos avand in vedere ca va stimula topirea grasimilor depuse in timpul acelei perioade.

In acelasi timp, atunci cand te duci sa cumperi in cautarea tinutei perfecte pentru Craciun sau Revelion incearca sa mergi cat mai mult pe jos. Intra in fiecare magazin in parte si evita sa folosesti liftul.
 

Iesi la joaca


Cele mai multe familii au tendinta ca in vacanta de Craciun sa stea foarte mult in casa. Strange toti membrii familiei si propune-le sa iesiti impreuna la o plimbare in parc. Bucurati-va de zapada, plimbati-va impreuna cu sania si nu pierdeti o "bataie" cu bulgari de zapada sau construirea unui om de zapada . Nu doar ca vei consuma calorii, dar este o zi pe care intreaga familie si-o va aminti pentru multa vreme.
 

Bea mult ceai


Dupa fiecare masa din perioada de sarbatori ar fi bine sa bei cate un ceai cald, neindulcit. Acesta va topi grasimile si va grabi eliminarea acestora. Printre cele mai bune ceaiuri in acest sens se numara ceaiul verde, ceaiul de galbenele sau musetel.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare