Dieta si nutritie

# calorii craciun #masa craciun #mancare craciun

Masa de Craciun: cum sa reduci caloriile

De Craciun, toata lumea savureaza mancarurile delicioase pregatite, insa cu foarte multe calorii, care pot duce la acumularea de chimicale. 

Cu toate acestea, de Craciun, ca in orice alta zi, nu ar trebui sa depasim cele 2000 de calorii. Cum putem face asta si de Craciun?


Inlocuieste carnea de porc cu cea de curcan

Carnea de curcan este o sursa slaba de proteine, dar in acelasi timp este si foarte sanatoasa. In locul unei portii de friptura de porc alege una de curcan si vei elimina din start nu mai putin de 183 de calorii. Cu conditia sa elimini pielea crocanta!

Cartofii - copti, nu prajiti

Reduci aproape 80 de calorii daca in locul cartofilor prajiti alegi sa consumi cartifi copti. Trucul pe care il poti face cu cartofii copti este acela de a nu-i taia si de a-i fierbe pe jumatate pentru ca astfel sa absoarba mai putin ulei. Poti sa ii strecori usor si apoi sa ii arunci pentru cateva minute in tigaia cu ulei de masline si vei avea parte de niste cartofi usor crocanti, scrie fitbody.ro.

Sosurile fara zahar

Sosurile fac deliciul preparatelor de pe masa de Craciun sau de Anul Nou. De aceea si trebuie sa le acorzi o mare atentie atunci cand le gatesti. Nu folosi zahar si evita-le pe cele din comert, care contin o multime de aditivi. Sosul de merisoare este o adevarata binecuvantare. La o singura masa, utilizandu-l reduci cel putin 23 de calorii.

Inlocuieste prajiturile cu batoane din cereale

Prepara-ti acasa batoane din cereale si fructe uscate si consuma-le in locul cozonacului sau al prajiturilor. La o singura portie vei consuma cu cel putin 100 de calorii mai putin.

In loc de sucuri carbogozoase bea apa cu lamaie

Un numar mare de calorii vine din sucurile carbogazoase pe care obisnuiesti sa le consumi pe parcursul zilei. Renunta la ele si opteaza pentru apa cu lamaie, eventual indulcita cu foarte putina miere naturala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare