De Craciun, toata lumea savureaza mancarurile delicioase pregatite, insa cu foarte multe calorii, care pot duce la acumularea de chimicale.
Cu toate acestea, de Craciun, ca in orice alta zi, nu ar trebui sa depasim cele 2000 de calorii. Cum putem face asta si de Craciun?
Inlocuieste carnea de porc cu cea de curcan
Carnea de curcan este o sursa slaba de proteine, dar in acelasi timp este si foarte sanatoasa. In locul unei portii de friptura de porc alege una de curcan si vei elimina din start nu mai putin de 183 de calorii. Cu conditia sa elimini pielea crocanta!
Cartofii - copti, nu prajiti
Reduci aproape 80 de calorii daca in locul cartofilor prajiti alegi sa consumi cartifi copti. Trucul pe care il poti face cu cartofii copti este acela de a nu-i taia si de a-i fierbe pe jumatate pentru ca astfel sa absoarba mai putin ulei. Poti sa ii strecori usor si apoi sa ii arunci pentru cateva minute in tigaia cu ulei de masline si vei avea parte de niste cartofi usor crocanti, scrie fitbody.ro.
Sosurile fara zahar
Sosurile fac deliciul preparatelor de pe masa de Craciun sau de Anul Nou. De aceea si trebuie sa le acorzi o mare atentie atunci cand le gatesti. Nu folosi zahar si evita-le pe cele din comert, care contin o multime de aditivi. Sosul de merisoare este o adevarata binecuvantare. La o singura masa, utilizandu-l reduci cel putin 23 de calorii.
Inlocuieste prajiturile cu batoane din cereale
Prepara-ti acasa batoane din cereale si fructe uscate si consuma-le in locul cozonacului sau al prajiturilor. La o singura portie vei consuma cu cel putin 100 de calorii mai putin.
In loc de sucuri carbogozoase bea apa cu lamaie
Un numar mare de calorii vine din sucurile carbogazoase pe care obisnuiesti sa le consumi pe parcursul zilei. Renunta la ele si opteaza pentru apa cu lamaie, eventual indulcita cu foarte putina miere naturala.