Dieta si nutritie

#lactate #branzeturi #alimentatie #dieta #dieta slabit #regim slabit

Mananci branza pe saturate si slabesti! Iata cum!

Sursele clasice de proteine - oul, carnea rosie, carnea de pui si pestele - pot fi inlocuite cu succes de branzeturi. Pe langa gustul rafinat al acestora, trupul tau va beneficia de un plus de calciu si isi va reduce dimensiunile, gratiei aportului limitat de grasimi. Totul este sa stii ce branza poti folosi in dieta ta zilnica.

Mascarpone in loc de unt

Felia de paine prajita nu trebuie unsa neaparat cu unt pentru a capata savoare. Cu 40% mai putine calorii decat untul, mascarpone este o branza usoara care poate inlocui cu succes untul din gustarea ta de dimineata.

Maioneza, inlocuita cu branza topita

Un alt sfat al nutritionistilor este sa renunti la consumul de maioneza in sendvisuri. In cazul in care nu o poti face, ar trebui sa stii ca branza topita inlocuieste cu succes maioneza din sendvis. Branza topita este de trei ori mai saraca in calorii si contine doar 2,5 grame de grasime la o lingura de produs, fata de 10 ale maionezei.

Mozzarella pe post de chipsuri

Gustarea dintre mese ar trebui sa iti potoleasca apetitul, iar chpisurile de cartofi par sa nu duca la capat aceasta misiune. Cu un continut redus de sare, mozzarella iti asigura 85 de calorii si sase grame de proteine la doar 30 de grame consumate. In plus, s-a constatat ca reduce apetitul consumatorilor la urmatoarea masa principala.

Ricotta, urda italienilor

Asemanatoare urdei romanesti, ricotta este o branza produsa din resturile ramase de la productia altor branzeturi. Are 10 variante sub care poate fi preparata, asa ca va trebui sa le eviti pe cele cu continut mare de sare. Inlocuieste insa cu succes crema clasica de branza si, de asemenea, ii poti adauga fructe. Ricotta si urda au, in unele cazuri, mai putine grasimi decat branza de vaci proaspata, ceea ce le face gustari ideale.

Branza de vaci

Branza de vaci este un inlocuitor perfect pentru anumite gustari grase dintre mese. Cu doar 70 de calorii la suta de grame, branza proaspata de vaci este o gustare usoara care nu va lasa urme asupra siluetei tale.

Sursa foto: berkeleywellness.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare