Dieta si nutritie

# pepene seara #slabeste rapid #pepene rosu #dieta #pepene

Iti place pepenele? De ce NU ai voie sa mananci pepene seara

In plin sezon de pepene, mai toata lumea are in frigider cateva felii zemoase si gustoase. Nutritionistii il recomanda cu incredere, iar multi il folosesc ca adjuvant in diete. Dar oricat de mult ai vrea sa slabesti, daca mananci mult pepene nu se va intampla asta! Iata motivele!

1. Pepene mult egal balonare 

Unul dintre motivele pentru care nu este indicat sa mananci mult pepene, mai ales seara, este legat de balonare. Da, simti ca te-ai saturat pentru ca ai burta plina si nu ai mancat alimente cu mai multe calorii decat pepenele, insa burta plina tot burta plina ramane. Nu te poti astepta la un abdoment plat, cat timp el este plin constant cu pepene. In plus, excesul de vitamina C, continuta de pepene, ar putea duce si la alte neplaceri, cum ar fi diareea. 

2. Contine mult zahar 

Iti place sau nu, pepenele este apa cu zahar. Ceea ce inseamna ca, daca mananci mult pepene, dieta cu pepene se transforma in dieta cu zahar. Prin urmare, rezultatele mult asteptate vor intarzia. "Te ingrasi daca te umfli cu pepene? Un lucru e sigur, nici de slabit nu slabesti atata timp cat burta e plina. E o situatie similara cu mancatul de cirese...cu castronul:)) Am curajul sa afirm ca nu pepenele ingrasa, ci cantitatea. Sau poate painea sau branza cu care merge asa de bine. Sau poate masa copioasa pe care am avut-o inainte de desertul cu pepene", a explicat medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook. 

3. Nu te lasa sa te odihnesti 

Pepenele consumat seara, chiar inainte de culcare va interfera cu odihna ta. Vrand-nevrand te vei trezi de multe ori pentru ca va trebui sa mergi des la baie. Asa cum spuneam mai sus, pepenele contine in proportie de 90% apa, deci va trebui sa scapi de cantitatea uriasa de apa acumulata in organism. Prin urmare, mult pepene inseamna multe treziri pentru a urina. Iar un somn intrerupt nu este nicicum un somn odihnitor. 

Daca ti-a placut acest articol, atunci citeste si ce Alimente sunt INTERZISE pe canicula!

Si nu uita! Sharing is caring!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului