Dieta si nutritie

#rozmarin #scortisoara #ghimbir #miere #proprietati medicinale #ingrediente bucatarie

Ingrediente din bucatarie cu proprietati medicinale

Ghimbirul, scortisoara, usturoiul, rozmarinul, mierea, uleiul de masline, lamaile, ceapa sau patrunjelul sunt ingrediente des intalnite in bucatarie. Pe langa calitatile culinare si gustul foarte bun, aceste ingrediente au numeroase proprietati medicinale .

Sunt bogate in antioxidanti, vitamine, minerale si alte substante nutritive care ajuta la prevenirea si tratarea a numeroase afectiuni.


Ghimbir


Ghimbirul este cunoscut pentru proprietatile sale benefice asupra organismului uman. Este util in tratarea deranjamentelor stomacale si a indigestiilor. De asemenea, ghimbirul ajuta si la ameliorarea durerilor.

Este util si in controlarea celulelor canceroase si ajuta in tratarea cancerului, in special a cancerului ovarian.


Scortisoara


Scortisoara este extrem de eficienta pentru persoanele care sufera de diabet, deoarece controleaza nivelul de zahar din sange. De asemenea, ajuta si la reducerea colesterolului. Ai grija insa la cantitatile de scortisoara pe care le consumi. In cantitati mari, scortisoara este toxica.


Usturoi


Usturoiul este un super aliment. Nu numai ca are un gust bun, insa reduce si riscul de cancer . Persoanele care consuma usturoi in cantitati mari prezinta un risc scazut de cancer.

De asemenea, usturoiul este util in tratarea afectiunilor cauzate de bacterii, chiar si acelora care sunt rezistente la tratamentul cu antibiotice. Usturoiul are si proprietati antifungice si antivirale, reduce colesterolul si previne atacurile cerebrale.


Rozmarin


Rozmarinul este o planta aromatica foarte puternica, folosita in numeroase preparate culinare. Este insa extrem de util in prevenirea mai multor tipuri de cancer. Rozmarinul previne patrunderea agentilor cancerigeni in organism si la formarea de tumori canceroase.


Miere


Mierea este foarte eficienta in tratarea problemelor stomacale. Este eficienta si pentru gripe si raceli si amelioreaza durerile de gat. Mierea poate fi folosita si extern, in numeroase tratamente cosmetice.

Hidrateaza pielea si vindeca ranile si arsurile. Este folosita in creme, lotiuni, sapunuri si tratamente antiimbatranire.


Ardei iuti


Ardeii iuti sunt alimente cu numeroase proprietati care ajuta la prevenirea si tratarea multor probleme de sanatate. Este util si in tratarea durerilor de cap si migrenelor.

De asemenea, stimuleaza si accelereaza metabolismul, fiind de mare ajutor in curele de slabire.


Ulei de masline


Uleiul de masline este unul dintre cele mai sanatoase uleiuri din lume, apreciat atat pentru calitatile sale culinare, cat si medicinale. Uleiul de masline impiedica formarea de cheaguri de sange si reduce riscul de atacuri de inima.

 

Patrunjel


Patrunjelul de bogat in antioxidanti si ajuta la prevenirea a numeroase tipuri de cancer. Patreaza celulele organismului tinere si sanatoase. De asemenea, ajuta la detoxifierea organismului .


Ceapa

 

Ceapa este folosita de sute de ani pentru proprietatile sale benefice asupra organismului uman. Contine cantitati mari de antioxidanti si este extrem de eficienta in prevenirea cancerului.

Este folosita si pentru afectiunile respiratorii, precum pneumonia sau bronsita. Are proprietati antibiotice, antiinflamatorii si antivirale.


Lamaia


Lamaia are o serie de utilizari medicinale si ajuta la purificarea si detoxifierea organismului. Este utila si in tratarea durerilor de cap, artritei si pneumoniei. Datorita proprietatilor antiseptice, previne si trateaza infectiile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului