Dieta si nutritie

Iaurtul grecesc te ajuta sa slabesti: cum il incluzi in dieta

De multe ori, alimentele la care te astepti cel mai putin te pot ajuta sa slabesti armonios si sa-ti mentii greutatea. Iaurtul grecesc se numara printre acele produse despre care putina lume stie ca sunt ingrediente-vedeta intr-o cura de slabire. Cu o textura densa si cremoasa, iaurtul grecesc se poate transforma intr-un aliat de incredere al siluetei si sanatatii tale, deoarece actioneaza direct asupra micilor probleme care iti dau batai de cap si te impiedica sa arati asa cum iti doresti.

Spre deosebire de alte produse lactate pe care le gasesti in comert, iaurtul grecesc este procesat mai putin si isi pastreaza mai bine calitatile nutritionale. Tocmai din acest motiv, nutritionistii sustin ca iaurtul grecesc ar trebui sa se regaseasca intotdeauna pe lista ta de cumparaturi.

Iaurtul grecesc favorizeaza arderea grasimilor

Specialistii in nutritie sustin ca depozitele adipoase formate pe muschi pot fi foarte usor topite cu ajutorul alimentelor care au un continut ridicat de calciu. Acest mineral, care se regaseste in special la nivelulul oaselor, poate face minuni si in cura de slabire, deoarece accelereaza metabolismul si forteaza organismul sa arda celulele adipoase pentru a produce energie. Iaurtul grecesc are un continut ridicat de calciu si te poate ajuta sa slabesti mai repede decat crezi.

Iaurtul grecesc alunga foamea

De fiecare data cand simti ca stomacul tau incepe sa devina galagios si iti cere de mancare, potoleste-ti foamea cu un pahar de iaurt grecesc. Acesta va furniza organismului o cantitate optima de proteine, care, la randul lor, iti vor da o senzatie indelungata de satietate.

Trebuie sa stii ca iaurtul grecesc are un indice glicemic mic, ceea ce inseama ca are o digestie lenta si iti confera o energie constanta, fara sa-ti creasca nivelul de zahar din sange.

Iaurtul grecesc contine putine calorii

In privinta caloriilor din iaurtul grecesc, parerile sunt impartite. Unii nutritionisti spun ca iaurtul trebuie consumat cu moderatie, deoarece are un aport caloric ridicat, altii sustin ca, dimpotriva, un pahar de iaurt nu contine mai multe calorii decat alte alimente indicate in dieta.

Ceea ce trebuie sa retii este faptul ca numarul de calorii din iaurtul grecesc difera de la un brand la altul, in functie de concentratia de grasime. De exemplu, un iaurt grecesc nedegresat poate sa aiba 130 de calorii la fiecare 100 de grame, pe cand un iaurt grecesc sarac in grasimi are in jur de 60 de calorii la fiecare 150 de grame.

Prin urmare, daca vrei sa slabesti armonios si sa profiti de toate beneficiile iaurtului grecesc, alege intotdeauna varianta degresata, saraca in calorii.

Iaurtul grecesc imbunateste tranzitul intestinal

Iaurtul grecesc contine probiotice, organisme care sustin microflora intestinala, combat constipatia si imbunatatesc digestia, pentru ca tu sa ai unda verde la slabire.

Cum consumi iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc este un produs versatil si il poti consuma in zeci de moduri. Desigur, trebuie sa fii atenta la produsele cu care il combini. Daca vrei sa slabesti, poti prepara o salata tzatziki delicioasa cu iaurt grecesc degresat, usturoi, catraveti si putin ulei de masline. In zilele in care simti nevoia sa te racoresti, prepara-ti un skake din iaurt grecesc si fructele tale preferate. Dimineata, la micul dejun, consuma un pahar de iaurt grecesc alaturi de afine proaspete si cereale integrale. Cand prepari salate de legume, foloseste iaurt grecesc pe post de dressing, in locul maionezei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare