Dieta si nutritie

#fructe

Gustul sanatos al fructelor tropicale

Fructele exotice sunt preferate in primul rand datorita gustului si savorii deosebite. Pe langa acestea exista insa si alte benefii, doarece fructele tropicale pot fi adevarate surse de sanatate, majoritatea ajutand la reglarea tranzitului intestinal, elimina stresul si previn foarte multe afectiuni.

Chiar daca nu sunt le fel de populare ca fructele autohtone, datorita pretului ceva mai mare, din cand in cand un mic rasfat cu fructe exotice , nu strica. Pot fi consumate atata asa cat si sub forma unor salate de fructe si reprezinta una dintre cele mai placute senzatii ale verii.


Ananasul
 

Ananasul este una dintre cele mai “miraculoase” fructe exotice. Calitatile ananasului sunt recunoscute ca ajutand in tratarea unor afectiuni. Ananasul este de asemenea preferat in curele de slabire. Ananasul are foarte putine calorii dar in ciuda acestui fapt, ofera foarte multa energie organismului si incetineste senzatia de foame. Ananasul este bogat in numeroase vitamine si minerale. Contine vitamina C, beta-caroten, complexul de vitamine B si enzime. Pe langa acestea mai contine fier, calciu, zinc, iod, potasiu. Beneficii:

  • Combate celulita;
  • Detoxifica organismul;
  • Are efect diretic si laxativ;
  • Impiedica aparitia unor boli precum hipertensiunea, osteoporoza , reumatismul, si anumite forme de cancer;


Papaia


Papaia (papaya) nu este la fel de cunoscuta ca ananasul, insa se gaseste si la noi in marile magazine. Coaja fructului este de culoare galbena, miezul moale, foarte dulce si aromat si seamana cu pepenele galben , atat la aspect cat si la gust. Papaia are foarte putine calorii si din acest motiv este preferat in curele de slabire. Contine numerosi antioxidanti si si este bogat in vitamina A si C, calciu, magneziu si potasiu. Beneficii:

  • Ajuta la o buna functionare a ficatului;
  • Creste imunitatea organismului ;
  • Creste rezistenta la infectii;
     

Rodia
 

Rodia este cunoscuta ca fiind “fructul inimii”, tocmai datorita faptului ca are efecte benefice asupra sistemului cardiac.De asemenea este bogata in vitamine, in special vitamina A si complexul de vitamine B, dar si calciu, magneziu, fier. Beneficii:

  • Stimuleaza activitatea enzimatica;
  • Este un foarte bun antiseptic ;
  • O singura rodie este suficienta pentru a asigura necesarul zilnic de vitamina C ;


Nuca de cocos
 

A devenit de ceva timp foarte cunoscuta si in tara noastra. Nuca de cocos contine foarte multe fibre putand asigura un sfert din necesarul zilnic de care are nevoie organismul zilnic. De asemenea, mai contine potasiu, fosfor, vitaminele B si E. Pe langa beneficiile pe care le are, nuca de cocos nu este indicata persoanelor cu colesterol ridicat, deoarece este foarte bogata in acizi grasi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare