Dieta si nutritie

#alimentatie #job #salata #fructe #legume

Gustari sanatoase pentru birou

Daca vrei sa mananci sanatos si, in acelasi timp, sa economisesti o suma frumusica de bani, axeaza-te pe mancarea facuta acasa si ulterior servita la birou. Mancarea preparata de tine este cea mai buna, , proaspata si economica si preparata in conditii de siguranta in ceea ce priveste igiena.


Iata cateva preparate pe care le poti face acasa pentru a le manca la locul de munca:


Salata de fructe


Un mar, un kiwi, o banana, cateva bucati de ananas si o portocala reprezinta o salata de fructe pline de vitamine si substante nutritive care ofera organismului tau toata energia si buna dispozitie necesara intr-o zi de munca .
Poti servi sala ca atare, cu frisca sau sirop de ciocolata.


Salata de legume


Cateva frunze de salata verde, trei felii de sunca presata sau muschi file, un castravete mic, o rosie, branza feta , putin ulei, sare si gata salata. In timp ce colegii tai platesc bani buni pentru o astfel de salata si asteapta multa vreme pentru ca firma de catering sa o livreze, tu te vei bucura de aceasta atunci cand vei avea chef.


Morcovi proaspeti


Doi morcovi curatati si taiati reprezinta o gustare foarte buna atunci cand esti la birou. Morcovul contine  vitaminele A, B, C, dar si fier, calciu, fosfor, potasiu si caroten. Morcovul este recomandat persoanelor care au probleme cu vederea  asa ca daca lucrezi in fiecare zi la computer, aceasta leguma este perfecta pentru tine.


Mai mult decat atat, consumul de morcovi iti pregateste pielea pentru bronzat. Continutul ridicat de beta-caroten (antioxidantul care da fructelor culoarea rosie, galbena sau portocalie) protejeaza celulele de efectele daunatoare ale razelor ultraviolete si favorizeaza producerea de melanina, pigmentul care da pielii o culoare aramie. Asadar, cu cat vei manca mai multi morcovi, cu atat pielea ta se va bronza mai repede si mai usor inca de la prima expunere la soare.


Mere si banane cu biscuiti


Da, mancarea preferata a copiilor mici este  o gustare excelenta chiar si pentru tine. Nu este neaparat nevoie de pasezi si sa amesteci fructele cu biscuitii, ci este de ajus sa le mananci impreuna.


Aceasta gustare este satioasa si iti va tine de foame pentru cateva ore bune.


Alune si nuci


Alunele si nucile sunt  bogate in acizi grasi, fibre, antioxidanti dar si minerale, motiv pentru care nu ar trebui sa le ocolesti. Pastreaza mereu o punga de alune, nuci sau migdale in sertarul de la birou pentru  atunci cand simti nevoia sa mananci ceva. Este de preferat sa cumperi produse simple, fara sare.


Supa crema de legume


Supa crema de legume, alaturi de cateva crutoane, reprezinta o masa excelenta de pranz la birou. Pune la fiert doi cartofi, un morcov, o rosie mica si alte legume care sunt pe placul tau, iar la final paseaza-le si amesteca-le cu sucul in care au fiert pana cand prind consistenta care iti place. Ai grija sa alegi un recipient care se inchide ermetic, in care sa transporti supa la birou, pentru a evita scurgerea acesteia.

Sursa foto : teamsugar.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului