Dieta si nutritie

#calorii #nutritie #alimentatie #dieta #gustari #gustari calorice

Gustari cu 500 de calorii: ce NU ar trebui sa mananci daca tii dieta

Gustarile din timpul zilei nu ar trebui sa depaseasca 200 de calorii fiecare, mai ales daca tii dieta si incerci sa fii atenta la cantitatea de mancare pe care o consumi. Cu toate acestea, sunt foate multe gustari pline de calorii, care iti fac cu ochiul si te ademenesc sa le gusti. Fereste-te de aceste gustari, altfel silueta se va rotunji pe zi ce trece.

Vafa belgiana

Vafa belgiana este un deliciu pentru oricine si poate constitui o gustare savuroasa, insa are aproape 500 de calorii, adica aceasi aport caloric pe care ti-l ofera 5 banane mari. In plus, vafele belgiene nu se consuma aproape niciodata goale, ci cu sirop de artar, miere sau alte toppinguri dulci, care si ele iti adauga niste calorii importante la aportul zilnic.

Caramel Frappuccino

Caramel Frappuccino este un produs marca Starbucks, foarte indragit in intreaga lume. Daca iti comanzi la pranz un Caramel Frappucino, cu lapte 2% si frisca, trebuie sa stii ca obtii aportul caloric al unei mese principale sanatoase, adica 500 de calorii.

Branza Cheddar

Fie ca o adaugi in salata, fie ca o adaugi in sandvis sau peste paste, branza Cheddar iti furnizeaza un numar spectaculos de calorii. Sunt suficiente 125 de grame de branza grasa pentru a obtine 500 de calorii, iar daca la acestea mai adaugi si caloriile din restul preparatului, deja poti vorbi de o masa in toata regula.

Snickers si Skittless

Daca obisnuiesti sa te aprovizionezi cu gustari de la automat, nu ar trebui sa te lauzi ca tii dieta. Un baton de Snickers si o punguta de Skittles constituie o gustare de 500 de calorii.

Acelasi numar il obtii si daca mananci 5 mere mari si zemoase, dar spre deosebire de dulciurile rafinate, merele iti furnizeaza si o cantitate mare de vitamine, minerale si fibre pentru detoxifierea organismului.

Big Mac

Chiar daca nu mananci zilnic la McDonalds, atunci cand iti permiti un rasfat fast food acumulezi un numar impresionant de calorii. Un singur Big Mac are 550 de calorii, dar oare mananci vreodata hamburgerul gol? Sunt sanse mari ca raspunsul tau sa fie negativ, asa ca la gustarea de 500 de calorii adaga alte sute de calorii din cartofii prajiti, bautura racoritoare si, optional, sosul de ketchup si de maioneza.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare