Dieta si nutritie

#mihaela bilic legume #mihaela bilic fructe #pesticide #fructe #mihaela bilic #legume

Fructe si legume "murdare"! Nu trebuie sa le consumi

Pesticidele sunt intalnite pe toate fructele si legumele cumparate din comert. Stim cu totii ca acestea nu sunt sanatoase pentru organismul uman si pentru a elimina cea mai mare parte din ele este important sa spalam bine alimentele inainte de a le consuma.

 

Cu toate acestea, exista 12 fructe si legume care contin un numar mult mai mare de pesticide decat restul, deoarece sunt mai putin rezistente in fata bolilor si daunatorilor si au nevoie de stropiri dese pentru a face rod. Tu stii care sunt acestea si ce trebuie sa faci in cazul in care le consumi? Mihaela Bilic are raspunsul!

“Anual asteptam de la americani sa desemneze castigatorii premiilor Oscar. Si tot anual asteptam celebra lista cu cele 12 fructe si legume “castigatoare” la capitolul pesticide EWG’s Shopper’s Guide to Pesticides in Produce este considerata un reper de incredere in alegerile consumatorilor, fiind facuta de o organizatie independenta de industria alimentara. Pe langa topul “Dirty Dozen”, exista si o lista “Clean Fifteen”cu cele mai “curate” 15 fructe si legume.

Este adevarat ca datele sunt valabile pentru continentul american, insa e bine de tinut cont de ele, avand in vedere ca majoritatea alimentelor vin din import. Cum stau lucrurile in Romania? Institutul de Cercetari Alimentare a testat 5166 produse si a gasit urme de pesticide pe 1569 dintre ele, aveti in foto top 10 “murdare”.

Asta nu inseamna ca de maine sa nu mai consumam fructe si legume de frica pesticidelor, ci pe cat posibil, sa le alegem in varianta locala/ de sezon/ bio sau produse neintensiv.”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Indiferent insa de ce alegi, este foarte important sa peli fructele si legumele foarte bine. Pe cele amintite in acest articol, care contin cel mai mare volum de pesticide, este indicat sa le speli cat mai mult si, acolo unde sa poate (ex: mere, piersici etc) sa le elimini coaja inainte de consum.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului