Dieta si nutritie

#ciocolata amaruie #efecte ciocolata #ciocolata neagra

Efectele uluitoare pe care le are ciocolata asupra organismului la 10 minute dupa consum

Ciocolata, considerata de azteci “mancarea zeilor”, isi merita din plin denumirea! Consumata de europeni un simplu desert, ciocolata este, de fapt, un adevarat medicament natural. Proprietatile sunt insa valabile doar in cazul consumului de ciocolata neagra!

La 10 minute dupa ce ai mancat ciocolata neagra, starea ta de spirit se va imbunatati considerabil. Triptofanul din compozitia ciocolatei ajuta la producerea serotoniei, denumita si „hormonul fericirii”, conform brightside.me.

Ciocolata neagra imbunatateste, totodata, circulatia sangelui de la nivelul creierului si dilata vasele de sange, stimuland astfel capacitatea de invatare si memorare. Efectul este dat de flavonoizii din boabele de cacao.

Un patrat de ciocolata neagra iti mentine si sanatatea orala. Untul de cacao acopera dintii cu un film protector, care impiedica raspandirea bacteriilor.

La 30 minute dupa ce ai mancat ciocolata neagra, tusea se atenueaza , datorita continutului de teobromina, substanta care blocheaza actiunea nervilor senzoriali, lucru care duce la stoparea reflexului de tuse. Mai mult, teobromina pare sa fie mai eficienta decât codeina.

Compusii bioactivi din ciocolata neagra pot fi, de asemenea, de mare ajutor pentru pielea ta. Flavonoizii protejeaza pielea impotriva razelor UV si cresc nivelul de hidratare al pielii.

Continutul de vitamine PP, B1, B2, E, K, dar si de minerale precum calciu, magneziu, potasiu si fier din compozitia ciocolatei negre ajuta la buna functionare a organismului.

Pe termen lung, consumul regulat de ciocolata amaruie scade nivelul de anxietate, deoarece cacaua reduce nivelul hormonilor de stres.

Compusii din ciocolata neagra protejeaza colesterolul LDL impotriva oxidarii, iar in timp, acest lucru scade riscul de boli vasculare.

In plus, ciocolata neagra este un aliat al siluetei tale, deoarece te scapa de poftele culinare, fiind inlocuitorul perfect pentru dulciurile care ingrasa si provoaca diabet.

Atentie insa! Este vorba despre ciocolata neagra, cu minimum 70% cacao! “Doza” nu trebuie sa depaseasca doua-trei patratele pe zi! Nu se recomanda consumul de ciocolata persoanleor care au probleme renale!

Sursa foto: Pixabay

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului