Dieta si nutritie

#diete de slabit #dreri de cap #semnale

Durerile de cap si dietele de slabit: Interpreteaza semnalele corpului tau!

De la foame, sete si deshidratare, pana la eliminarea cofeinei si a zaharului din alimentatie, dietele de slabit au o serie de efectele negative asupra organismului uman. In plus, restrictia calorica cauzeaza si dureri de cap severe. Afla mai jos care sunt motivele pentru care ai parte de dureri de cap cand esti la dieta si cum poti scapa de aceste neplaceri!

Iti este foame. Dietele restrictive, sarace in nutrienti de care organismul are nevoie, cauzeaza dureri de cap severe. Pentru a preveni aceste dureri, incearca sa nu te infometezi. Cel mai indicat este sa mananci la fiecare patru ore alimente usoare. De asemenea, intre mese poti lua si gustari sanatoase, din morcovi sau migdale. Fructele si legumle sunt cele mai sanatoase alegeri, sunt bogate in fibre alimentare, vitamine si minerale care confera senzatia de satietate si stimuleaza sistemul digestiv.

Iti este sete. Deshidratarea este o cauza comuna a durerilor de cap, deoarece ingusteaza vasele de sange din creier, ceea ce reduce alimentarea creierului cu sange si oxigen. De asemenea, privarea organismului de electroliti contribuie la deshidratare si dureri de cap. In plus, deshidratarea afecteaza si eforturile tale de a slabi, deoarece adesea confunzi senzatia de sete cu cea de foame, ceea ce duce la mancat in exces. Pentru a evita aceste probleme cauzate de deshidratare, este indicat sa bei multa apa, cel putin un pahar la fiecare ora.

Folosesti indulcitori artificiali. Unele persoane sunt sensibile la aspartam, un indulcitor artificial, care poate da dureri de cap. Aspartamul se gaseste atat in bauturi, cat si in alimente. Daca suspectezi ca alimentele cu indulcitori artificiali sunt responsabile pentru durerile tale de cap, incearca sa le eviti si sa folosesti miere pentru indulcirea bauturilor.

Ai renuntat la bauturile pe baza de cofeina. Daca ai renuntat recent la cafea si bauturi carbogazoase pe baza de cofeina, este posibil sa ai dureri de cap. Astfel, intr-un program echilibrat de slabire, este indicat sa reduci treptat cantitatea de cofeina si sa eviti sa o consumi cu zahar sau frisca.

Esti stresat. Nu numai ca stresul stimuleaza apetitul alimentar, dar ingreuneaza si urmarea unei diete si cauzeaza numeroase dureri de cap. Atunci cand esti stresat, organismul elibereaza anumite substante care duc la stimularea vaselor de sange cerebrale si, implicit, la aparitia durerilor de cap. Pentru a preveni acest tip de suferinte, incearca sa eviti situatiile stresante si sa te implici in activitati care iti fac placere. De asemenea, incearca sa nu fii stresat de faptul ca esti la dieta si sa percepi fiecare noua zi ca pe un chin.

Mananci prea rar. Mesele rare din timpul zilei cauzeaza scaderea brusca a nivelului de zahar din sange, ceea ce determina organismul sa intre in faza de infometare. Acest fenomen declanseaza o serie de schimbari hormonale care cauzeaza si dureri de cap. Vei observa ca, dupa ce mananci, durerile de cap vor disparea. Este astfel indicat sa mananci ceva la fiecare patru ore, pentru a preveni durerile de cap si pentru a oferi organismului energie.

Sursa foto: myhousecallmd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare