Dieta si nutritie

#dieta de slabit #proteine #dieta

Dietele bogate in proteine te ajuta sa slabesti rapid

Dietele bogate in proteine reprezinta noua moda in materie de diete. Sunt extrem de eficiente in eliminarea rapida a kilogramelor. Prin consumul de alimente bogate in proteine, cei care vor sa slabeasca vor consuma mai putini carbohidrati si se vor simti mult mai energici.

In normal, intr-o dieta, proteinele sunt consumate in proportie de 10 - 15 %. In cazul acestor diete, proteinele sunt in proportie de 30 - 50%.


Cum functioneaza dietele bogate in proteine


Pe langa faptul ca reduc apetitul alimentar, dietele bogate in proteine ajuta la schimbarea metabolismului. Atunci cand alimentele bogate in carbohidrati sunt puternic restrictionate, organismul incepe sa arda grasimile mult mai rapid, pe care o transforma in energie.

Prin acest proces kilogramele dispar rapid, insa la inceputul dietei, majoritatea celor care tin astfel de diete se confrunta cu dureri de cap, iritabilitate, greata si palpitatii. Pentru a preveni aceste simptome neplacute, este foarte important sa se consume cantitati importante de apa.


Cum sa incepi o dieta bogata in proteine


Exista numeroase diete bogate in proteine. Numitorul comun al acestor diete este consumul scazut de alimente bogate in grasimi si carbohidrati.


Ce poti consuma:


1. Fripturi. Daca alegi bucati de carne cu cantitati mici de grasimi, vei consuma fripturi bogate in proteine, care te vor ajuta sa slabesti. Poti consuma fripturi de vita si chiar de porc.

2. Carne alba. Carnea de pui sau pasare este foarte bogata in proteine, ceea ce te va ajuta sa slabesti rapid. Este insa indicat sa alegi partile sarace in grasimi si sa indepartezi pielea, care contine cantitati mari de grasimi saturate.

3. Peste. Pestele contine contine cantitati importante de proteine si acizi grasi omega 3, extrem de benefici pentru organism. Chiar si sortimentele de peste mai bogate in grasimi, precum somonul sau tonul, reprezinta o alegere bune atunci cand esti la dieta. Grasimile din peste protejeaza inima de numeroase afectiuni.

4. Oua. Ouale sunt alimente bogate in proteine, ideale pentru persoanele care urmeaza dietele hiperproteice. Este indicat sa consumi 2 - 3 oua pe saptamana. Daca te ingrijorezi de cantitatea de colesterol, poti consuma doar albusul.

5. Tofu. Produsele din soia, precum tofu sau lapte, sunt surse importante de proteine. Tofu ajuta la reducerea nivelului de coleterol si protejeaza de afectiunile cardiace.

6. Lactate degresate. Daca urmezi o dieta bogata in proteine, nu trebuie sa treci peste lactatele si branzeturile degresate. Laptele, branza sau iaurtul nu numai ca sunt bogate in proteine, insa ofera organismului si calciu, necesar pentru oase puternice si o inima sanatoasa.


O dieta usor de urmat


Dietele bogate in proteine ajuta la reducerea rapida a kilogramelor in plus, deoarece aceste alimente sunt foarte satioase si ofera multa energie. De asemenea, nu vei mai fi tentat sa mananci si alte alimente. Trebuie insa sa ai grija la modul de alimentatie dupa ce termini dieta.

Este recomandat ca dupa ce atingi greutatea dorita, sa mai urmezi cateva luni un regim bogat in proteine, dar in care sa incorporezi si fructe, legume, cereale integrale si alte alimente, insa in cantitati moderate.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare