Dieta si nutritie

# dieta sirtfood #Sirtfood #dieta slabit #adele #slabit

Dieta Sirtfood. Cum a reusit Adele sa slabeasca peste 40 de kilograme cu ajutorul ei

Dieta Sirtfood sau dieta cu sirtuina a devenit faimoasa datorita celebrei cantarete Adele care a reusit sa piarda peste 40 de kilograme. Cantareata a urmat acest plan alimentar care are la baza multe fructe si legume, precum varza Kale, fructele de padure, merele, dar si multa hrisca, uleiul de masline, si cicolata sau vin. Dieta incurajeaza consumul acestor tipuri de alimente care activeaza sirtuinele, gene care au rol esential in cresterea longevitatii si ajuta in acelasi timp la scaderea in greutate.

Dieta Sirtfood este un plan alimentar care se bazeaza pe alimente cu continut mare de sirtuina, dar numarul caloriilor consumate trebuie sa fie redus. Planul alimentar este destul de restrictiv. In primele trei zile, cei care urmeaza aceasta dieta vor trebui sa consume doar 1.000 de calorii pe zi care se impart intr-o singura masa si doua sucuri verzi. In resul saptamanii, se vor consuma 1.500 de calorii pe zi, timp de patru zile, care vor fi impartine in cate doua mese pe zi.

Meniurile care vor fi consumate de cei care urmeaza dieta au la baza in principal alimente bogate in sirtuina si nimic altceva. Printre cele mai bune alegeri pe care le pot face cei care urmeaza dieta Sirtfood sunt varza Kale, ceapa, patrunjelul, caperele, rucola, capsunile si afinele. Printre cerealele care pot fi consumate in timpul acestei diete se numara hrisca. De asemenea, se mai pot consuma nuci crude si turmeric. O surpiza pentru multi dintre cei care au incercat multe alte dieta, in cadrul dietei Sirtfood este incurajat consumul de cafea, vin, ceai verde si ciocolata neagra cu 85% cacao.

Multi specialisti si dieteticieni considera insa aceasta dieta ca fiind una care poate afecta grav sanatatea. Desi are la baza alimente sanatoase, pe care le gasim in multe planuri alimentare pentru slabit, faptul ca este atat de restrictiva din punct de vedere al caloriilor consumate zilnic, face ca dieta Sirtfood sa nu se afle pe lista de recomandari a specialistilor. Consumul caloric limitat la doar 1.000 de calorii pe zi pentru un adult este total nepotrivit, din moment ce acest numar de calorii ar trebui consumate pe zi de catre un copil cu varsta de 2-4 ani. Dieta Sirtfood nu doar ca nu ofera suportul de energie de care are nevoie o persoana adulta pentru a se simti bine pe parcursul unei zile, dar nu ofera nici cantitatea de macro si micro nutrienti necesari.
Dieta Sirtfood ofera rezultate pe termen scurt, ajutand la scaderea in greutate, insa acest lucru se intampla doar din cauza restrictiilor calorice pe care le presupune.

Chiar daca toate dietele presupun o reducere a numarului de calorii atunci cand vrei sa slabesti, nu face acest lucru brusc si tine cont de stilul de viata pe care il ai.

In cazul in care vrei sa incerci si tu dieta Stirfood, cel mai bine ar fi sa incepi prin a include la mesele tale zilnice, aceste alimente recomandate in faimoasa dieta, care ajuta la reducerea afectiunilor inflamatorii precum bolile cardiovasculare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului