Dieta si nutritie

#dieta #dieta alimentara #Dieta Mayo Clinic #regim #dieta slabit

Dieta Mayo Clinic

Dieta Mayo Clinic promoveaza un stil de viata nou care te va ajuta sa dai jos kilogramele in plus. Cu ajutorul acestei diete vei pastra o greutate corporala normala si sanatoasa pentru tot restul vietii.

 

Scopul dietei Mayo Clinic


Scopul dietei Mayo Clinic este sa te ajute sa elimini kilogramele in plus si sa gasesti un mod alimentatie sanatos, de care sa te bucuri pe toata durata vietii. Aceasta dieta te inveta cum sa alegi alimente si portii echilibrate, pentru un stil de viata sanatos .

Expertii de la clinica Mayo sunt de parere ca o alimentatie sanatoasa si o viata activa reduc riscul de probleme medicale legate de kilogramele in plus, precum diabet, afectiuni cardiovasculare , hipertensiune sau insomnie.

 

De ce sa alegi dieta Mayo Clinic


  • te vei bucura de o dieta diversificata;
  • iti vei imbunatati obiceiurile alimentare;
  • vei invata sa renunti la obiceiurile nesanatoase;
  • vei reduce riscurile de afectiuni legate de greutate;
  • vei dobandi obiceiuri alimentare sanatoase, pe care sa le urmezi toata viata.


Ce este dieta Mayo Clinic


Dieta Mayo Clinica evidentiaza faptul ca eliminarea de succes a kilogramelor in plus se realizeaza pe termen lung si necesita schimbari dramatice ale stilului de viata. Dieta Mayo Clinic poate fi personalizata pentru nevoile fiecarei persoane in parte.

Dieta Mayo Clinic are doua parti esentiale:

Slabeste: Aceasta faza dureaza doua saptamani si initiaza practic programul de slabire. In aceasta perioada vei slabi intre 2 si 5 kilograme, intr-un mod sanatos.

In aceasta etapa este foarte important sa iti schimbi stilul de viata. Vei invata cum sa elimini obiceiurile nesanatoase si sa adaugi unele sanatoase. Tot acum vei include in programul zilnic cel putin 30 de minute de miscare.

Continua: Aceata etapa a dietei reprezinta adoptarea pe viata a unei alimentatii sanatoase. In aceasta etapa vei invata mai multe despre alimentele sanatoase, portiile de mancare si planificarea meniului alimentar.

Urmand regulile dietei, vei continua sa slabesti aproximativ un kilogram pe saptamana, pana cand vei atinge greutatea dorita. Prin adoptarea pe termen lung a obiceiurilor sanatoase de alimentatie si miscare vei reusi sa iti mentii greutatea corporala. Miscarea zilnica este si in aceasta etapa extrem de importanta.


Urmeaza regulile de alimentatie sanatoasa


Consuma alimente sanatoase


Dieta Mayo Clinic se bazeaza pe consumul de alimente sanatoase, sarace in calorii, precum fructe si legume. Alimentele trebuie consumate in portii moderate, ceea ce incurajeaza si consumul de alimente bogate in carbohidrati si proteine naturale, precum fasole, peste, lactate sau ulei de masline.


Fa mai multa miscare


Dieta Mayo Clinic incurajeaza miscarea si exercitiile fizice regulate. Atunci cand ai o viata activa, organismul foloseste energia, ceea ce ajuta la arderea caloriilor. Daca esti o persoana sedentara, incepe prin 10 - 15 minute de exercitii zilnice.

Dieta Mayo Clinic recomanda cel putin 30 de minute de exercitii zilnic, fie ca este vorba de mers pe jos, fie ca este vorba de aerobic sau fitness.

 

Meniul dietei:


Mic dejun: 200 grame iaurt degrasat cu un fruct
Pranz: salata de ton cu paste, o portocala
Cina: salata verde cu rosii, ceapa si ciuperci, lipie
Gustare: 1 mar.


Cum arata meniul zilnic:

  • 4 portii de legume;
  • 3 portii de fructe;
  • 4 portii de carbohidrati sanatosi (cereale integrale);
  • 3 portii de proteine si lactate degresate;
  • 3 portii de grasimi sanatoasa (ulei de masline, nuci, migdale).


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare