Dieta si nutritie

#energie #fericire #alimentatie sanatoasa #dieta fericirii

Dieta fericirii

Dieta fericirii este o dieta speciala, care aduce beneficii pe mai multe planuri. Pentru a slabi nu trebuie sa consumi numai morcovi sau broccoli. Aceasta dieta este bazata pe alimente bogate in nutrienti precum vitamina A, B12, D, E, acid folic, iod, magneziu, calciu, fier, fibre, acizi grasi omega 3, substante esentiale pentru ca organismul sa se simta fericit.

Alimente sunt raspunzatoare de starea de bine , imbunatatesc concentrarea si atentia, stimuleaza sanatatea creierului si subtiaza silueta.

De asemenea, alimentele sunt in stransa legatura cu trei zone ale creierului, care sunt raspunzatoare de starea de fericire. Pentru a fi fericiti avem nevoie de alimente pentru gandire, alimente pentru starea de bine si alimente pentru energie.
 

Regulile dietei fericirii


Pentru a te bucura de beneficiile acestei diete si pentru a avea o stare psihica si fizica de invidiat este indicat sa urmezi cateva reguli:

  • renunta la alimentele procesate. Acestea sunt bogate in zahar, care contribuie la miscsoararea creierului in zonele responsabile cu reglarea starii psihice .
  • consuma mai multe fructe, legume si cereale integrale. Aceste alimente contin minerale, vitamine si fitonutrienti de care creierul are nevoie pentru a functiona corect.
  • adopta o dieta variata. Cu cat consumi mai multe tipuri de alimente, cu atat vei aduce organismului si creierului mai multi nutrienti, de care are nevoie.
  • consuma alimente bogate in omega 3. Aceste alimente sunt ideale pentru sanatate creierului si contribuie la starea de fericire.
     

Alimente pentru gandire


Oua. Oul este unul dintre alimentele perfecte pentru sanatatea creierului. Contine vitamina B12, care este esentiala pentru celulele nervoase. Acidul folic echilibreaza neurotransmitatorii din creier si regleaza nivelul de hormoni tiroidieni. Oul contine si vitamina D, care lupta impotriva depresiei.

Unt. Untul este un aliment indispensabil sanatatii creierului. Contine numerosi nutrienti, vitamina A, D si B12. Este bogat in acizi grasi omega 3, esentiali pentru creier. Nutrientii din unt maresc durata de viata a celulelor nervoase si lupta impotriva hormonilor stresului.

Carne de vita. Carnea de vita contine fier, vitamina B12 si zinc. Acesti nutrienti sunt esentiali pentru functionarea corecta a creierului.
 

Alimente pentru energie


Cafea. Cofeina mareste productia de dopamina care stimuleaza capacitatea de concentrare si atentie. O ceasca de cafea contine mai multi antioxidanti decat un pahar de suc de struguri sau o portie de spanac.

Nuci. Nucile contin numeroase minerale, vitamine si nutrienti esentali pentru creieri. Sunt bogate in magneziu, cupru, fier, mangan, zinc, calciu, acizi grasi omega 3, vitamina E si acid folic care reduc inflamatiiile nervoase si protejeaza neuronii.

Cartofi rosii. Cartofii rosii contin numerosi nutrienti si vitamine benefice pentru creier. Aceste alimente scad tensiunea arteriala si protejeaza creierul. Contin acid folic si iod, nutrienti care regleaza functiile cerebrale.
 

Alimente pentru starea de bine


Peste. Pestele este o sursa importanta de nutrienti esentiali pentru creier. Nutrientii din peste, in special acizii grasi omega 3, lupta impotriva depresiei si protejeaza creierul.

Rosii. Rosiile sunt bogate in antioxidanti care previn inflamatiile asociate cu depresiile. Rosiile contin si magneziu, vitamina B6 si fier, substante care ajuta la formarea de hormoni ai fericirii precum serotonina si dopamina.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare