Dieta si nutritie

#alimentatie sanatoasa # alimente primavara #dieta de primavara

Dieta de primavara te pregateste pentru vara

Daca vrei sa te simti bine in sezonul cald, este important sa faci cateva schimbari inca din timpul primaverii. Adopta o alimentatie sanatoasa si fa mai multa miscare si vei avea un corp tonifiat, pregatit pentru plaja.

Pentru multi dintre noi, este un lucru obisnuit ca in timpul iernii sa renuntam la obiceiurile sanatoase. Insa primavara a sosit si este momentul sa dam jos kilogramele inestetice si sa facem cateva schimbari in stilul nostru de viata.

Iata ce poti face pentru a elimina kilogramele in plus:

1 Consuma mai multe legume. Pentru a elimina kilogramele in plus este foarte important sa consumam alimente sanatoase, care sunt insa satioase si ne ofera nutrientii si energia necesare pentru intreaga zi.

Astfel, incearca sa consumi cat mai multe legume, pe cat posibil la fiecare masa a zilei. Persoanele care consuma salate ca prim fel al mesei, mananca mult mai putin din felul urmator. In acest fel este redus consumul caloric, iar kilogramele dispar.

Alege salate sanatoase, compuse din salata verde, morcovi, rosii, telina sau castraveti, cu sos sarac in grasimi, pe baza de mozzarella sau branza de vaci. Aceste salate pot fi consumate in portii mari, deoarece aportul caloric este redus.

2 Consuma cereale integrale. La micul dejun incearca sa consumi cereale integrale calde, care contin mai putine calorii decat cele uscate. Cerealele cu lapte cald sunt foarte satioase, iti ofera energie pentru mult timp si vei evita gustarile nesanatoase de dimineata.

Un mic dejun bogat in fibre protejeaza organismul de diabet, afectiuni cardiace sau diverse tipuri de cancer. Este astfel indicat sa consumi zilnic o portie de cereale integrale.

3 Bea ceai verde. Ceaiul verde este una dintre cele mai sanatoase bauturi din lume, extrem de benefica pentru prevenirea si tratarea a numeroase afectiuni. Aceasta bautura are zero calorii, fiind benefica persoanelor care vor sa slabeasca.

Substantele active din ceaiul verde stimuleaza arderea caloriilor, reducand grasimile din organism. De asemenea, are proprietati antiinflamatorii si anticancerigene.

4 Rasfata-te cu ciocolata neagra. Un patratel de ciocolata neagra de calitate, cu concentratie mare de cacao, este o metoda ideala de a te rasfata putin. Ciocolata neagra reduce si poftele alimentare. Antioxidantii din ciocolata neagra reduc riscul de afectiuni cardiace, tensiune arteriala si diabet.

Ciocolata neagra este si o sursa importanta de magneziu, fier si potasiu. Stimuleaza productia de serotonina care are un efect benefic asupra starii noastre de bine. De asemenea, ciocolata neagra are o aroma puternica si ofera satisfactie de lunga durata.

Astfel, o bucata de ciocolata neagra in fiecare zi este relaxanta si sanatoasa. Ai grija insa sa nu exagerezi, deoarece contine multe calorii. Incearca sa te limitezi la doar 1 - 2 patratele pe zi.

Asadar, pentru o primavara si o vara sanatoase incearca cateva trucuri de alimentatie, care sa te ajute sa te simti bine, sa elimini kilogramele in plus si sa ai o sanatate de fier.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare