Dieta si nutritie

#legume #sanatate #post #fructe #prevenire boli #dieta vegan

Dieta de post: ce beneficii iti aduce eliminarea alimentelor animale din meniu

Dieta de post sau dieta vegan inseamna eliminarea din alimentatia zilnica a tuturor alimentelor de origine animala. Dieta de post implica anumite avantaje pentru organismul uman, care il ajuta sa se mentina sanatos o perioada indelungata, iar persoanele care urmeaza o asemenea dieta se simt mai energice. Iata care sunt principalele avantaje ale dietei de post.

Persoanele vegane au mai putine toxine in organism

In produsele pe baza de carne se gasesc cantitati foarte mari de toxine. Astfel, dupa consumul de carne, pot aparea dureri de cap, constipatie, balonare, dar si depresii, greturi, astenie, insomnie, ameteala si chiar senzatie de greutate. In schimb, in cazul dietei de post, organismul este detoxifiat si scapi de simptomele cauzate de toxine.

In plus, grasimile animale sub forma de colesterol acopera peretii vaselor sanvine si, pe masura ce inaintezi in varsta, deschiderea acestor vase se diminueaza, presiunea asupra inimii creste si exista riscul producerii unor boli cardiace.

De asemenea, pericolul aparitiei cancerului este mult mai mare la persoanele care consuma des carne, din cauza prezentei ridicate de proteine, care contribuie la dezvoltarea rapida a celulelor canceroase existente in corpul omenesc. Organismul uman are nevoie de doar 45-50g de proteine pe zi, iar produsele vegetale contin proteine complete.

Printre produsele vegetale care contin proteine se numara fasolea, lintea, unele legume si cereale. Este important ca aceste alimente sa fie consumate in mod constant, pentru a oferi organismului aportul necesar de proteine.

Dieta de post implica o alimentatie diversificata

O dieta vegana implica consumul diversificat al alimentelor. Alimentele vegetale sunt bogate in fibre, ceea ce ajuta la reducerea colesterolului rau din sange, eliminand astfel riscul dezvoltarii unor boli de inima.

In plus, datorita diversitatii alimentare, persoanele care urmeaza o dieta vegana isi iau fitonutrientii si compusii naturali din alimente care pot oferi beneficii antiinflamatorii, imbunatatesc dezvoltarea creierului, functia celulara, reduc procesul de imbatranire si ajuta la buna functionarea a sistemului circulator.

O persoana sanatoasa care urmeaza o dieta vegana poate consuma ciuperci o data la 5-6 zile, care asigura vitamina D.

Avantaje asupra mediului

Beneficiile pentru sanatate ale stilului de viata vegan sunt imense si acesta ar putea fi unul dintre cele mai sigure regimuri alimentare, intrucat pastreaza organismul in stare optima.

De asemenea,  aceasta dieta prezinta avantaje si asupra mediului inconjurator.  Astfel, deseurile care se produc ca urmare a cresterii animalelor ar putea disparea. In plus, costurile de productie pentru cerealele necesare hranirii acestor animale, costurile de transport catre abatoare, dar si pregatirea lor in vederea consumului polueaza mediul, iar consumul de energie este ridicat.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare