Dieta si nutritie

#dieta spanac #cura slabire #spanac #slabire #legume

Dieta cu spanac. Minus 5 kilograme in 5 zile

Este sezonul verdeturilor, iar tarabele din piete sunt pline in aceasta perioada de spanac. Cand este proaspat, spanacul este bogat in fier, magneziu, potasiu, sodiu, dar si in vitamina C si D. Mai contine calciu, vitamine din complezul B si zinc. Planta este un bun adjuvant in curele de slabire.

Profitand de calitatile acestei plante, nutritionistii au conturat Dieta cu spanac. Este un regim de slabire rapid, care promite sa te scape de 5 kilograme in 5 zile.

De retinut este faptul ca dieta nu trebuie sa se intinda pe mai mult de 5 zile. In acest interval este interzis consumul de paine si dulciuri. In schimb, trebuie bauta foarte multa apa.

Meniul pentru cele 5 zile de dieta este format din:

Ziua 1:

Mic dejun: Un smoothie preparat din o cana si jumatate de apa, o cana de spanac frunze, doua linguri de mix de seminte, o jumatate de banana, un mar, un morcov.

Gustare: O banana.

Pranz: O salata din: 2 rosii taiate cuburi, o conserva de naut fiert, o legatura de patrunjel, doua linguri de mix de seminte macinate, o mana de spanac frunze taiat marunt, o lingurita de zeama de lamaie, un avocado taiat cuburi, o conserva de ton in suc propriu. La salata nu trebuie adaugata sare si nici un alt condiment.

Gustare: O banana

Cina: Spanac fiert cu usturoi si cu un ou ochi.

Ziua 2:

Mic dejun: Smoothie obtinut din o cana si jumatate de apa, o cana de spanac frunze, doua linguri de mix de seminte, o jumatate de banana, un mar, un morcov.

Gustare: Un iaurt degresat.

Pranz: Peste la gratar cu salata preparata dintr-o mana de spanac proaspat, doua linguri mix de seminte, o lingurita zeama de lamaie si un avocado taiat cubulete.

Gustare: O banana

Cina: Ciorba de spanac fara carne.

Ziua 3:

Mic dejun: Salata preprata dintr-o mana de spanac proaspat, doua felii de branza de vaci slaba taiata cuburi, o rosie, o legatura de patrunjel, o lingura mix de seminte, un avocado si o lingura zeama de lamaie.

Gustare: O banana.

Pranz: Ciorba de spanac fara carne.

Gustare: Un mar.

Cina: Un smoothie preparat dintr-o cana de apa, o mana de spanac proaspat, doua linguri mix de seminte, o lingura de caju, un mar, un avocado, zeama de la o jumatate de lamaie.

Ziua 4:

Mic dejun:  O salata preparata dintr-o mana de spanac proaspat taiat marunt, un ou fiert taiat cuburi, o rosie, o legatura de patrunjel, o lingura mix de seminte, un castravete mic, cateva fire de ceapa verde.

Gustare: O banana.

Pranz: O salata preparata din doua rosii taiate cuburi, o conserva de naut fiert, o legatura de patrunjel, doua linguri de mix de seminte macinate, o mana de spanac frunze taiat marunt, o lingurita de zeama de lamaie, un avocado, o conserva de ton in suc propriu. Nu se condimenteaza.

Gustare: Un iaurt degresat.

Cina: Smoothie preparat dintr-o cana cu apa, o mana de spanac proaspat, o jumatate de cana caju, zeama de la o jumatate de lamaie, un avocado, zeama de la o portocala.

Ziua 5:

In aceasta ultima zi de dieta trebuie consumat doar smoothie cu spanac, pentru detoxifiere. Reteta pentru smootie este: o mana de spanac, o cana cu apa, o ceasca de caju si migdale, o lingura de seminte, un avocado, un mar, doi morcovi, zeama de la o portocala. Cantitatea de smoothie e nelimitata. Potrivit kudika.ro, mai poti consuma apa plata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare