Dieta si nutritie

#dieta #alimentatie #migrena

Dieta care te ajuta sa scapi de migrene

Oricine stie ce inseamna sa ai o migrena. Este ca atunci cand un musafir nepoftit iti bate la usa fix cand voiai sa te relaxezi. Poti lua o pastila si sa astepti sa iti treaca, poti face exercitii care sa iti aline durerea, poti incerca sa dormi, insa de cele mai multe ori nu vei avea succes. Aceste remedii sunt temporare si nu va trece mult timp pana cand migrena va "lovi" din nou, la fel de puternica si de sacaitoare.

Migrenele pot fi tinute la distanta printr-o metoda simpla: o schimbare a dietei. O serie de alimente pot fi factori declansatori pentru migrene si ar fi bine sa le eviti daca te numeri printre persoanele care sufera des de dureri de cap puternice, insotite de stari de greata si ameteli. Alte alimente te vor proteja si vei observa ca, odata ce incepi sa le consumi, durerile de cap vor fi mai rare si mai putin intense.

Alimente pe care ar trebui sa le consumi zilnic pentru a tine durerile de cap la distanta

Avocado este un fruct minune datorita faptului ca este bogat in antioxidanti precum luteina si zeaxanthina; poate fi consumat si ca remediu pentru migrene, dar si pentru preventie.

Smochinele sunt foarte sanatoase si au un rol important in combaterea migrenelor datorita continutului ridicat de potasiu, care are un bine cunoscut rol antiinflamator.

Somonul este bogat in acizi grasi omega-3 si vitamina B2, care impiedica trombocitele sa se aglomereze, proces deseori "vinovat" penru durerile de cap. De asemenea, consumul de somon ajuta la scaderea inflamatiilor si previne migrenele.

Cartofii dulci sunt bogati in vitamina C, vitamina B1 si potasiu, toate fiind utile in calmarea durerilor de cap.

Morcovii, pepenele rosu, castravetele si telina sunt surse de apa si combat migrenele, care au adesea drept cauza deshidratarea.

Quinoa si kale sunt "arme" foarte puternice impotriva migrenelor. Quinoa este bogata in riboflavina, magneziu si fier, iar kale are un continut ridicat de omega-3 si fibre.

Iaurtul contine multa riboflavina, un compus al vitaminei B foarte eficient impotriva migrenelor.

Sucul de lamaie are un continut ridicat de vitamina C, care amelioreaza durerile de cap. Un "cocktail" cu apa, suc de lamaie si doua lingurite de sare poate fi ca o potiune magica atunci cand nu stii cum sa scapi de o migrena sacaitoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare