Dieta si nutritie

# antiimbatranire #dieta #alimente #fructe #regim alimentar #peste #legume

Dieta anti-imbatranire. Ramai mereu tanara si frumoasa

Secretul tineretii vesnice nu a fost descoperit, insa imbatranirea poate fi tinuta vreme buna la distanta. Cum? Cu ajutorul dietei anti-imbatranire. Acest regim presupune consumul anumitor alimente care, prin continutul lor, pastreaza organismul tanar si mentin sanatatea celulara.

 

Fructele, legumele si ceaiul verde sunt doar cateva dintre alimentele care compun dieta anti-imbatranire. Dar iata si alte alimente sanatoase care sunt bogate in antioxidanti si in compusi antiimbatranire:

Peste

Pestele nu trebuie sa lipseasca din alimentatie, fiind indicat sa fie consumat de cel putin doua ori pe saptamana. Orice peste este bun pentru organism, insa in special somonul, sardinele si tonul. Acesti contin acizi grasi esentiali Omega-3, care asigura supletea pielii si o protejeaza de aparitia ridurilor, contin fier, calciu, fosfor, potasiu, vitaminele D si E, toate acestea neutralizand radicalii liberi din organism.

Legume verzi

Salata, rucola, varza, andivele si spanacul contin cantitati mari de Vitamina C si fitonutrienti antioxidanti, dar si minerale (calciu, potasiu, fier) care alaturi de restul substantelor benefice din aceste legume au efect detoxifiant, stimuleaza functionarea ficatului, splinei si vezicii biliare, neutralizeaza pH-ul acid din organism si stabilizeaza structura ADN-ului celular.

Ardei

Un singur ardei gras, verde sau rosu, acopera necesarul zilnic de Vitamina C. Ardeii contin cantitatii mari de bioflavonoide, dar si alte substante antioxidante: beta- si alfa-caroten, acizi fenolici, steroli vegetali, precursori de Vitamina D. Luteina si zeaxantina previn imbatranirea retinei si scaderea acuitatii vizuale cauzata de inaintarea in varsta.

Fructe de padure

Fructele de padure si capsunile au un continut foarte mare de vitamina C si, implicit, de antioxidanti. Sunt bogate in fitonutrienti capabili sa previna formarea substantelor cancerigene si a radicalilor liberi in organism.

Rosii

Au un continut mare de licopen, un fitonutrient cu puteri antioxidante, care protejeaza pielea impotriva imbatranirii si a actiunii nocive a razelor ultraviolete. Rosiile mai contin vitamina C si betacaroten, care combat radicalii liberi.

Oua

Pe langa proteine, ouale mai contin aminoacizi esentiali, minerale (calciu, fier, seleniu) si vitamine liposolubile (A, D, E), care se  absorb rapida in organism.

Astfel, pentru a preveni imbatranirea, regimul alimentar trebuie sa contina zilnic cel putin 3 sau 4 din aceste alimente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare