Dieta si nutritie

#Shatavari #echilibru hormonal #hormoni

Descopera Shatavari, planta fertilitatii si a echilibrului hormonal!

V-ati hotarat sa va mariti familia, dar bebe intarzie sa apara? Nu sunteti singuri!

Se estimeaza ca aproximativ 1 din 6 cupluri intampina dificultati in a concepe un copil. Din fericire, in cele mai multe cazuri nu este vorba despre afectiuni ireversibile, ci doar despre mici dereglari sau disfunctii ce afecteaza acest proces. De aceea faza de planning este foarte importanta, pentru ca presupune sa va asumati anumite schimbari in stilul de viata ce pot face o mare diferenta.

Conform Organizatiei Mondiale pentru Sanatate, infertilitatea se claseaza pe locul 5 in topul dizabilitatilor la persoanele cu varsta sub 60 de ani. [1] In foarte multe cazuri, desi este reversibila, incapacitatea de a aduce pe lume un copil cauzeaza traume psihice pentru cuplu si cu precadere pentru femeile care incearca sa ramana insarcinate. Orice specialist va va spune, de aceea, ca pentru a reusi sa concepeti un copil e nevoie, in primul rand, sa reusiti sa va bucurati de tot acest proces, sa eliminati stresul si sa nu puneti presiune unul pe celalalt.

Regasire de sine, echilibru si fertilitate cu Shatavari!

Shatavari este o planta medicinala foarte iubita si apreciata in medicina ayurvedica pentru efectul de stimulare a fertilitatii, fara efecte adverse, beneficiile sale datorandu-se actiunii complexe, din mai multe directii:

 

Combaterea stresului

Fiind o planta adaptogena, Shatavari protejeaza organismul impotriva actiunii factorilor de stres si il ajuta sa se adapteze si sa faca fata situatiilor stresante. De aceea Shatavari este recomandat si a demonstrat rezultate foarte bune in infertilitatea indusa de stres.

Reglare hormonala

Dereglarile hormonale pot afecta ritmul ciclului menstrual si pot interveni negativ in procesul de conceptie. Shatavari este bogat in fitoestrogeni si saponine steroidice care regleaza nivelul de estrogen din organism, stimuleaza ovulatia si asigura un ciclu menstrual regulat, esential pentru determinarea perioadei fertile si sporirea sanselor de conceptie.

Reglarea cantitatii si calitatii mucusului cervical

In cazul in care fluidul sau mucusul cervical este redus cantitativ si acid, vorbim despre un „mucus cervical infertil”, ce afecteaza lichidul seminal si nu favorizeaza fertilitatea. Shatavari contine mucilagiu ce protejeaza mucoasele, inclusiv mucoasa cervicala, stimuleaza productia de mucus cervical, dar si tonifiaza membranele mucoase. Este, de aceea, benefic atat pentru stimularea fertilitatii, cat si pentru combaterea uscaciunii vaginale cauzate de diverse tratamente medicamentoase sau asociata cu menopauza.

Shatavari – alte beneficii pentru sanatatea femeii

  • Este o planta cu efect galactogen sau de stimulare a lactatiei;

  • Regleaza ciclul menstrual si calmeaza simptomele asociate cu sindromul premenstrual;

  • Amelioreaza simptomele menstruale – dureri, oboseala, iritabilitate;

  • Amelioreaza simptomele menopauzei;

  • Previne retentia apei si sustine eliminarea lichidelor in exces din organism.

Pentru a fi sigura ca te bucuri de toate beneficiile plantei, alege Shatavari 100% Certificat Organic!

Shatavari este acum disponibil si in Romania in formula Shatavari | Echilibru Hormonal Natural, Lactatie, Fertilitate de la ORGANIC INDIA! Acest supliment contine doar radacina de Shatavari 100% Certificata Organic, fara organisme modificate genetic, fara pesticide sintetice, erbicide, ingrasaminte sau alte tratamente chimice ce ar putea afecta compozitia si eficienta plantei. Shatavari, planta in forma integrala, pura din compozitia acestui supliment, are rol benefic pentru reglarea nivelului de hormoni din organism, sustine functiile reproductive ale organismului femeii, stimuleaza lactatia si tine sub control simptomele asociate cu menstruatia, sindromul premenstrual si menopauza.

Pentru cele mai bune rezultate se recomanda administrarea a 1-2 capsule de Shatavari de 2 ori pe zi, pentru minim 3 luni, produsul fiind sigur pentru utilizare indelungata.

Shatavari | Echilibru Hormonal Natural, Lactatie, Fertilitate ORGANIC INDIA este disponibil in Romania prin INNOVORIS LABS, companie ce are misiunea de a imbunatati vietile oamenilor si de a proteja planeta prin furnizarea de produse naturale premium accesibile.

Afla mai multe detalii despre produsele ORGANIC INDIA si patrunde in lumea beneficiilor celor mai renumite plante medicinale ayurvedice pe site-ul www.organicindia.ro! Te invitam sa devii parte din Comunitatea ORGANIC INDIA ROMANIA pentru a descoperi impreuna puterea transformatoare a celei mai bune alegeri: #AdevarataStareDeBine!

[1] //www.who.int/reproductivehealth/topics/infertility/definitions/en/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare