Dieta si nutritie

#migdale #ghimbir #mere #lapte de soia #sucuri de legume #satietate

Delicioase si satioase: 5 alimente care taie pofta de mancare

Pofta de mancare reprezinta o manifestare normala a organismului uman. Nu exista persoana care sa nu aiba, macar o data in viata, pofta de dulce, de sarat sau de acru. Insa, oricat de placut ar fi sa-ti satisfaci micile placeri vinovate, in timp ele se transforma in kilograme in plus si iti saboteaza silueta. Din acest motiv, trebuie sa combati pofta de mancare cu anumite alimente care suprima impulsul de a consuma gustari pline de calorii.

1 Laptele de soia

Laptele de soia este o alternativa excelenta pentru laptele de origine animala. Nu contine colesterol si nici grasimi. In schimb, furnizeaza organismului tau o cantitate generoasa de fibre, nutrienti care suprima pofta de mancare si iti confera rapid senzatia de satietate. In plus, laptele de soia imbunatateste tranzitul intestinal, accelereaza metabolismul, blocheaza asimilarea grasimilor rele si are un aport caloric scazut. Cand ti-e pofta de mancare, incearca sa bei jumatate de pahar de lapte de soia, pentru a uita de tentatiile care iti fac cu ochiul.

2 Merele

Banalele mere sunt ideale pentru suprimarea poftei de mancare, intrucat au un continut ridicat de fibre. Pentru ca senzatia de satietate sa se instaleze rapid, este indicat sa mesteci bine bucatile de mar. Medicii sustin ca sunt si persoane la care merele au efectul invers, adica provoaca pofta de mancare. Daca stii ca acest lucru se intampla si in cazul tau, inlocuieste merele cu fructe bogate in apa, cum este pepenele rosu.

3 Ghimbirul

Cu o aroma inconfundabila, ghimbirul este un remediu excelent pentru tranzitul intestinal lent si te ajuta sa arzi mai repede depozitele de grasime. Bogat in vitamine si minerale, ghimbirul elibereaza substante care transmit creierului o senzatie placuta de satietate. Cel mai simplu este sa consumi ghimbirul sub forma de ceai si sa-l indulcesti cu miere sau sirop de agave.

4 Migdalele

Cu un continut ridicat de acizi grasi esentiali omega 3, antioxidanti, vitamine si minerale, migdalele au puterea de a-ti conferi aproape instant senzatia de satietate. Astfel, daca ai pofta de mancare si te bate gandul sa consumi o felie de tort sau gustari sarate, mai bine rontaie o mana de migdale. Vei taia un numar important de calorii, iar daca iti faci un obicei din a consuma migdale cand ai pofte alimentare, poti chiar sa slabesti.

5 Sucuri de legume

Sucurile de legume reprezinta variante delicioase prin care poti suprima pofta de mancare. Bogate in fibre si alti nutrienti esentiali, legumele iti potolesc rapid foamea si te ajuta sa te simti satula mai mult timp. Este indicat sa-ti faci sucuri din legume care au un continut sarac de sodiu (rosii, ardei gras, castraveti, morcovi), intrucat altfel poti favoriza retentia apei in organism.

Cauzele poftelor de mancare

Trebuie sa stii ca poftele alimentare pot fi declansate de cauze la care nu te-ai gandi niciodata. Deshidratarea, schimbarea anotimpului, amintirile din copilarie, deficientele de nutrienti, plictiseala si dereglarile hormonale se numara printre cauzele care te fac sa tanjesti dupa o prajitura cu ciocolata, o punga de chipsuri sau un fruct citric.

Sursa foto: fwallpapers.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului