Dieta si nutritie

#fulgi de ovaz #alimentatie #beneficii #sanatate

De ce fulgii de ovaz te ajuta sa slabesti mai mult decat exercitiile la sala?

Cand vrem (sau trebuie) sa dam jos kilogramele in plus, imediat auzim placa: "Schimba-ti stilul de viata: mananca sanatos si fa miscare!". Usor de zis, greu de facut. De la varsta adolescentei pana la maturitate mai toti am trecut prin aceasta faza, nu-i asa? Surpriza este, insa, ca ceea ce punem in farfurie conteaza mult mai mult decat sportul. Slabitul inseamna 75% alimentatie si doar 25% sport. 

Studiile arata ca persoanele care au urmat o dieta fara exercitiu fizic timp de 15 saptamani au slabit aproximativ 10 kilograme, in timp ce persoanele care au mers la sala timp de 21 saptamani si nu au urmat un regim alimentar abia au slabit 3 kilograme.

Mai putine calorii – reteta spre corpul dorit

Cel mai important, asadar, este ca dieta ta sa aiba un deficit caloric. Reducerea cu 500 sau 1000 calorii pe zi te va ajuta sa obtii corpul dorit. E de prisos sa spunem ca in alimentatia zilnica nu au ce cauta prajiturile, biscuitii, painea alba, mancarurile prajite sau sosurile grase.

Cum reusim atunci sa ne obisnuim sa mancam mai putine calorii? Nu e asa de greu, crede-ne. Trebuie sa cautam alimentele care mentin satietatea o mai lunga perioada de timp. Legumele sunt aici campioanele. Suplimenteaza orice masa cu o garnitura bogata in legume, fie ele crude, fierte sau pe gratar.

Fulgii de ovaz – adorati de sportivi si vedete

Un alt ingredient nelipsit din dietele si alimentatia sportivilor sunt fulgii de ovaz. Consumati la micul dejun, vor face minuni pentru tine. Acest super aliment se remarca prin multitudinea de substante nutritive pe care le contine. Jumatate de cana de fulgi de ovaz asigura 34% din doza de Magneziu recomandata, 20% din cea de Fier si 40% din Vitamina B1.

Si pentru ca am vorbit de calorii, vei fi mai mult decat placut surprins/a cand iti vom spune ca jumatate de cana de fulgi de ovaz inseamna doar 65 calorii. Ca sa intelegi diferenta, o banana are in jur de 90 calorii.

Un studiu publicat in "Molecular Nutrition & Food Research" arata ca fulgii de ovaz contin beta-glucani. Acestia sunt capabili sa elibereze in organism un hormon antidepresiv si promotor al starii de satietate, limitator al apetitului. De asemenea, beta-glucanul ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 2 sa isi regleze nivelul de glucoza din sange.

Astfel, dimineata, un bol de fulgi de ovaz cu lapte, iaurt sau bautura vegetala si cateva fructe iti asigura energia pentru toata ziua. Ceea ce se va "simti" si in decursul zilei, fiindca un mic-dejun echilibrat te va indemna sa optezi pentru un pranz si o cina cu mai putine calorii, ajutandu-te chiar sa renunti la gustarile dintre mese.

Nu doar sportivii iubesc acest aliment, ci si vedetele. Printre celebritatile care au recunoscut in interviuri ca isi incep ziua cu fulgi de ovaz se numara Jenifer Aniston, Khloe Kardashian, Sofia Vergara, Ryan Reynolds, Hugh Jackman, Ben Affleck. Acum ai inteles de ce arata asa bine?

Un consum regulat de fulgi de ovaz la care adaugam mese regulate, odihna suficienta si putina miscare reprezinta o solutie sigura pentru a pierde kilogramele in plus. Fie ca startul diminetii sa iti fie dulce si buuun!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare