Dieta si nutritie

#antioxidanti #fructe uscate #goji #fructe goji

Cum trebuie sa consumi fructele Goji

Fructele Goji sunt fructe miraculoase, cu o serie de beneficii pentru organismul uman. Contin numeroase substante nutritive si antioxidanti puternici care imbunatatesc calitatea sanatatii si previn imbolnavirile. Ajuta si la eliminarea kilogramelor nedorite.

Fructele Goji contin betacaroten, aminoacizi, minerale, vitamine, polizaharide, uleiuri esentiale si alte elemente importante pentru organism. Combate cresterea in greutate si reduce nivelul glicemiei si al colesterolului.
 

Forme de consum ale fructelor Goji


Fructele Goji se consuma proaspete, sub forma de suc, pudra, capsule si uscate. Fructele proaspete de Goji pastreaza cel mai bine proprietatile benefice ale acestui fruct. In stare proaspata, Goji nu se conserva decat cateva zile, astfel ca este foarte greu de exportat in aceasta forma.

Fructele Goji sub forma de suc au fost pana recent forma cea mai populara de consum. Studiile au aratat insa ca sub forma de suc, fructele Goji isi pierd o mare parte din nutrienti si antioxidanti. Si sub forma de pudra, fructele isi pierd multe vitamine si minerale.

Fructele Goji uscate reprezinta forma cea mai bine adaptata consumului terapeutic. Sub forma uscata, fructele Goji se conserva timp de un an si pastreaza mare parte din substantele benefice. Sub aceasta forma fructele Goji sunt cel mai usor de consumat si procurat.
 

Cum trebuie consumate fructele Goji


Fructele Goji trebuie consumate diferit. Astfel, exista o anumita cantitate pentru cei care consuma fructe Goji pentru prima oara, pentru cei care consuma Goji in mod regulat sau pentru cei care consuma Goji in scop terapeutic.

1
Fructele Goji consumate pentru prima oara. Daca consumi fructe Goji pentru prima oara, trebuie sa incepi foarte lent. Fructele Goji echilibreaza aportul de nutrienti si oxigen, ceea ce poate duce la o serie de simptome neplacute, in primele zile de consum.

Nevoia de a merge des la toaleta, oboseala fizica si psihica sau somnolenta sunt cateva dintre simptomele resimtite in primele zile de consum. Aceste simptome nu tin niciodata mai mult de 14 zile, dupa care se vor simti cu adevarat beneficiile fructelor Goji. Persoanele care consuma Goji se simt mai bine, dorm mai bine si au o stare psihica de invidiat.

Astfel, este indicat ca in primele 3 zile sa consumi cate 5 fructe Goji pe zi. Dupa aceste zile, este indicat sa dublezi cantitatea. Daca te simti rau, redu cantitatea la jumatate.

2 Fructe Goji consumate in mod regulat. Consumatorul regulat de fructe Goji este cel care consuma aceste fructe in fiecarezi. Nu sufera de probleme grave de sanatate, insa isi doreste sa isi imbunatateasca starea generala de sanatate fizica si psihica si sa previna imbolnavirile.

In aceasta faza este recomandat sa se consume aproximativ 8 grame de fructe Goji de doua ori pe zi, dimineata si seara. O punga de 500 de grame de fructe Goji trebuie sa fie consumata intr-o luna.

3
Fructe Goji consumate in scop terapeutic. Consumul in scop terapeutic este destinat persoanelor care sufera de afectiuni grave si care au incercat numeroase tratamente conventionale. cu cat persoana este mai bolnava, cu atat efectele de reechilibrare ale organismului sunt mai intense.

In aceasta etapa, este recomandat consumul de 100 de grame de fructe Goji pe zi. Nu trebuie sa se consume mai mult.

Este de asemenea recomandat ca in timpul consumului de fructe Goji sa se suplimenteze si consumul de apa, deoarece in primele zile de consum, fructele Goji pot favoriza constipatia.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului