Dieta si nutritie

#mentinerea siluetei #trucuri #dieta

Cum te mentii in forma dupa dieta? Trucuri pentru a nu te ingrasa la loc

Mentinerea greutatii si a siluetei dupa o lunga dieta de slabit este o provocare pentru multe femei, care, dupa incheierea regimului, se vad puse in fata optiunii de a manca aproape orice, de a nu mai face sport deloc, dar si a responsabilitatii de a avea grija de silueta obtinuta cu atata efort! Exista cateva trucuri simple care impaca dulciurile si tentatiile nocive cu mentinerea greutatii ideale dupa cura de slabire!


Pastreaza principalele reguli alimentare din dieta in meniul tau!

Chiar daca acum ai "verde" sa mananci aproape orice doresti si nu mai ai un meniu restrictiv, nu este indicat sa dai iama in toate produsele de patiserie, bauturile racoritoare, dulciurile si alimentele prajite.

Daca vrei sa te asiguri ca iti mentii greutatea obtinuta, este important sa ramai fidela principalelor reguli alimentare din dieta de slabit pe care ai tinut-o si sa nu exagerezi cu consumul niciunui aliment. Fa din prajeli, bauturi carbogazoase si dulciuri rasfaturi ocazionale, nu alimente de baza in meniul tau.


Fa din cantar un prieten de nadejde!

Ai trecut deja testul cantarului si ai ajuns la greutatea la care ai tanjit atat de mult. Acum, chiar daca nu mai vrei sa slabesti, este important sa te cantaresti zilnic sau la doua zile. Foloseste cantarul pe post de barometru, care iti arata cand anume te incadrezi in parametri normali si cand ai depasit greutatea dorita si este cazul sa iei masuri.


Continua sa faci sport cat poti de des!

Nu renunta complet la sport in programul tau. Poate ca nu vei mai face antrenamente la fel de intense ca in timpul dietei, dar este indicat sa gasesti mijloace si metode prin care sa faci miscare fizica des, indiferent ca este vorba de sala, inot, dansuri sau plimbari prin parc.


Pastreaza o rochie sau pereche de pantaloni ca reper!

Cu siguranta ca, la inceputul dietei, ai avut in minte un obiect vestimentar in care ti-ai dorit sa "intri" la sfarsitul perioadei de regim. Probabil ca este vorba de o fusta sau o pereche de jeansi skinny. Acum ai ajuns la silueta care-ti permite sa o imbraci, dar trebuie sa o pastrezi ca reper pentru mentinerea greutatii.


Mentine-ti silueta cu tratamente spa!

Triseaza un pic si opteaza, dupa terminarea dietei, pentru tratamente spa anticelulitice sau de tonifiere, care te ajuta sa iti pastrezi tonusul obtinut in urma sedintelor intense de sport si a regimului alimentar de slabit.


Sursa foto: freebiblestudiesonline.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare