Dieta si nutritie

#nutrienti #avocado #linte #fasole alba #migdale #vitamine #minerale #citrice

Cum sa-ti mentii organismul sanatos: 5 alimente bogate in nutrienti care te pot ajuta

Alimentatia variata este principalul mijloc prin care organismul uman intra in contact cu o gama larga de substante nutritive, esentiale pentru a proteja corpul impotriva imbatranirii, cat si pentru a oferi energia necesara pentru intreaga zi. Iata cateva alimente, bogate in nutrienti pe care ar fi bine sa le consumi zilnic.

1 Avocado

Pe langa complexul de grasimi sanatoase care ajuta la reducerea colesterolului rau si influenteaza cresterea nivelului de colesterol bun, fructele de avocado sunt benefice si datorita antioxidantilor, care previn imbatranirea si lupta impotriva bolilor. In plus, avocado ofera organismului peste 20 de vitamine si minerale, necesare pentru mentinerea sanatatii.

Potrivit unor studii recente, persoanele care mananca avocado reusesc sa absoarba mai bine antioxidantii din alte alimente sanatoase. Poti consuma avocado in salate de fructe, in sosuri pentru salate sau sa il adaugi ca ingredient in diferite tipuri de mancare.

2 Fasole si linte

Aceste leguminoase sunt bogate in substante nutritive, avand in componenta lor fibre, proteine, vitamine, minerale si cantitati mari de antioxidanti, care scad cu pana la 22% riscul de a deveni obez.

De asemenea, riscul de a dezvolta cancer de san este cu 34% mai mic in randul femeilor care consuma fasole sau linte de doua sau mai multe ori pe saptamana. In plus, aceste leguminoase ajuta la scaderea colesterolului, iar riscul de a suferi de boli de inima este cu 16% mai mic. Fasolea si lintea pot fi folosite pentru diverse retete alimentare.

3 Ghimbir

Ghimbirul este un aliment antiinflamator care ajuta la calmarea durerilor, actionand ca un analgezic. Poate fi folosit in prepararea ceauirilor, a sosurilor sau a salatelor.

4 Migdale

Proteinele si fibrele din componenta migdalelor ajuta la pastrarea senzatiei de satietate o perioada mai lunga de timp, motiv pentru care migdalele sunt considerate alimente care ajuta la procesul de slabire. Pot fi consumate in stare naturala sau in salate.

5 Citrice

Aceste fructe ofera necesarul zilnic de vitamina C de care are nevoie organismul, reprezentand o sursa importanta de energie. In plus, citricele ajuta la arderea rapida a grasimilor si impiedica cresterea in greutate.



Sursa foto: thecitrusfruits.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare