Dieta si nutritie

#dieta rapida #slabeste rapid #dieta

Cum sa slabesti rapid, fara efort

Exista multe diete care promit rezultate spectaculose, insa multe dintre acestea presupun infometare, o alimentatie nesanatoasa si cresterea nivelului de frustrare din cauza ca rezultatele nu se vad.

Urmatorul plan reduce semnificativ apetitul, te ajuta sa slabesti rapid, fara sa simti senzatia de foame, si iti imbunatateste metabolismul.

Renunta la zahar si carbohidrati

Cel mai important pas pe care il poti face atunci cand vrei sa slabesti este sa renunti la zahar si la carbohidrati, adica produsele care contin amidon. Odata ce ai renuntat la acestea, vei vedea ca senzatia de foame scade si vei ajuge sa consumi mult mai putine calorii.

Acum, corpul tau nu va mai consuma energie ca sa arda carbohidratii si va incepe sa se „hraneasca“ din grasimea acumulata in corp, ajungand sa o elimine.

Un alt beneficiul al renuntarii la carbohidrati este ca scade nivelul de insulina, facand rinichii sa elimine excesul de sare si de apa din organism. In felul acesta, se reduc balonarea si retentia de apa. Prin eliminarea zaharului si carbohidratilor din dieta ta zilnica, poti ajunge sa pierzi pana la 5 kilograme in prima saptamana, reprezentand atat grasime cat si apa din organism.

Mananca proteine, legume si grasimi

Fiecare masa din dieta ta ar trebui sa contina o proteina, o sursa de grasime si legume sarace in carbohidrati.

Proteinele pe care le poti consuma sunt:

  • Carnea: vita, pui, porc, miel etc;
  • Peste si fructe de mare: somon, pastrav, creveti;
  • Oua.

Studiile au aratat ca dietele bogate in proteine reduc apetitul si senzatia permanenta de foame care ii face pe multi sa se gandeasca tot timpul doar la mancare. Atunci cand dieta ta contine suficiente proteine, nu vei mai simti nevoia unei gustari seara, iar senzatia de satietate te va face sa consumi cu peste 400 de calorii mai putin, zilnic.

Dintre legumele sarace in carbohidrati poti consuma cu incredere broccoli, conopida, spanac, rosii, varza, salata, castraveti. Poti consuma cantitati mari din aceste legume in fiecare zi, fara sa te temi ca acest lucru iti va afecta silueta.

O dieta care se bazeaza in mare parte pe legume si carne contine fibrele, vitaminele si mineralele de care ai nevoie pentru a-ti mentine sanatatea.

Cele mai bune surse de grasime in dieta sunt uleiul de masline, uleilul de cocos, uleiul de avocado, untul. Nu te teme sa consumi grasimi sanatoase, altfel renuntand in acelasi timp si la carbohidrati si la grasimi, exista riscul sa ajungi sa iei in greutate in loc sa slabesti.

Mananca 2-3 mese pe zi si daca simti ca ti se face foame dupa-amiaza, mai poti adauga si o a patra masa.

Fa miscare de trei ori pe saptamana

Miscarea este recomandata tuturor celor care isi doresc sa slabeasca. Cea mai buna alegere este sa iti faci un abonament si sa mergi la sala de 3-4 ori pe saptamana. Dupa ce te incalzesti incearca si ridica niste greutati. Prin ridicarea greutatilor vei arde multe calorii in timp ce previi incetinirea metabolismului. Studiile arata ca poti chiar creste masa musculara in timp ce elimini cantitati importante de grasime din corp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare