Dieta si nutritie

# sabeste mancand cirese #dieta cirese # cireste #slabit

Cum sa slabesti mancand cirese

Ciresele, unele dintre cele mai cautate fructe ale verii, nu sunt doar delicioase, ci au si cateva beneficii asupra sanatatii si te pot ajuta chiar sa scapi de kilogramele in plus. Nu te gandi insa ca poti manca cireste fara oprire si ai sa slabesti, acest fapt este exclus! Ciresele sunt totusi niste fructe bogate in zahar, dar care sunt o alternativa mai buna decat altele, pentru a-ti potoli pofta de dulce, consumand astfel ceva mai putine calorii. In plus, ciresele sunt o sursa importanta de fibre si in acelasi timp ajuta la potolirea senzatiei de foame – atentie si aici, nu manca cirese ca sa te saturi atunci cand iti este foame, ci ia doar cateva boabe, pentru a scapa de senzatia de moleseala, pana cand ajungi sa mananci mancare.

Valoarea nutritionala a cireselor

Ciresele nu contin grasimi si pe langa faptul ca sunt o sursa buna de fibre, aceste fructe sunt bogate in vitamina C si potasiu. O cana de cirese are 90 de calorii, 22 de grame de carbohidrati, 3 grame de fibre si 3 grame de proteina, si asigura 10% din cantitatea de fibre recomandata zilnic, vitamina C si potasiu. Ciresele sunt de asemenea bogate in fitonutrienti.

Cirese pentru o talie mai subtire

Atunci cand incerci sa iti remodelezi silueta si sa ai o talie cat mai subtire, foamea este cel mai mare dusman. Pe langa continutul scazut de calorii, fibrele din cirese te ajuta sa pierzi centimetri din talie. Fibrele incetinesc digestia si in acest fel senzatia de satietate va dura mai mult timp. De asemenea, ciresele sunt fructe care au un indice glicemic scazut, ceea ce inseamna ca nivelul de zahar din sange si de insulina va creste foarte putin. Studiile efectuate de-a lungul timpului, au demonstrat ca persoanele care au urmat o dieta cu indice glicemic scazut au slabit fata de cei care au adoptat o dieta saraca in grasimi. Tot ceea ce are un indice glicemic scazut, asa cum este si cazul cireselor, ajuta la controlul mai bun al senzatiei de foame.

Alte beneficii pentru sanatate ale cireselor

Ciresele te ajuta sa slabesti in timp ce te bucuri de gustul lor dulce si racoritor in toiul verii, dar aceste fructe sunt mult mai sanatoase decat ai crede. Culoarea rosie a cireselor este data de antocianina, un pigment natural care are proprietati antioxidante si anti-inflamatorii si ajuta la ameliorarea simptomelor legate de guta si osteoartrita. Bogate in nutrienti, ciresele sunt un aliat puternic importriva bolilor cronice cum sunt afectiuni ale inimii, diabet, Alzheimer si anumite tipuri de cancer.

Reguli de dieta pentru o talie mai subtire

Ciresele nu te ajuta sa scapi de surplusul de centrimetri din talie, daca nu vei acorda o atentie deosebita intregii tale diete. O prima schimbare pe care o poti face este sa reduci portiile de mancare si sa consumi cat mai multe fructe, printre care si cirese, legume, cereale integrale, si proteine slabe cum sunt fructele de mare, carnea de pui si fasolea. Pe langa o dieta controlata, atunci cand vrei sa slabesti este necesar sa faci cel putin 30 de minute de sport in fiecare zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare