Dieta si nutritie

#carbohidrati #regim #dieta

Cum sa slabesti cu ajutorul carbohidratilor

Pare greu, daca nu chiar imposibil sa slabesti cu ajutorul carbohidratilor, insa o dieta moderata te poate ajuta sa ai silueta mult dorita. Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat ca dieta pe baza de carbohidrati te ajuta sa te saturi mai repede, sa arzi mai multe calorii, sa te simti mai energizat si mai putin stresat.


Carbohidratii te mentin suplu


Un studiu efectuat recent a dezvaluit ca oamenii cei mai slabi sunt cei care consuma cele mai mari cantitati de carbohidrati. Nutritionistii sunt de parere ca o persoana care este la dieta si vrea sa slabeasca, poate sa  manance pana la 361 grame de carbohidrati in fiecare zi. Acesta este echivalentul a cateva portii de cartofi copti .


Carbohidratii te ajuta sa te saturi


Alimentele bogate in carbohidrati te ajuta sa ajungi rapid la senzatia de satietate, mai usor decat proteinele sau grasimile. Acest lucru este cauzat de faptul ca acesti carbohidrati sunt digerati mai greu de catre organism decat alte tipuri de mancare. Astfel,  atat creierul cat si stomacul se vor lovi de senzatia de saturatie dupa numai cateva inghitituri.


Carbohidratii iti alunga foamea


Potrivit cercetatorilor, atunci cand o persoana tine o dieta saraca in carbohidrati, aceasta se simte aproape toata ziua infometata. In schimb, cand dieta este una bazata pe fibre si carbohidratie in numai doua zile, senzatia permanenta de foame incepe sa devina doar o amintire.


Carbohidratii controleaza nivelul de zahar din sange


Stabilirea unei  cantitati potrivite de carbohidrati este cea mai potrivita metoda prin care o persoana isi poate mentine la un nivel optim cantitatea de zahar din sange. In urma unui studiu efectuat pe un grup de persoane, s-a constatat ca cei care au consumat alimente bogate in carbohidrati, si-au reglat nivelul de insulina din sange fara alti stimulenti.


Carbohidratii grabesc arderile


O cantitate mare de carbohidrati consumata ajuta metabolismul sa arda mai repede grasimile din corp, in special pe cele de la nivelul stomacului. Mai exact, carbohidratii elibereaza niste acizi grasi in sistemul digestiv, acizi care ajuta la eliminarea rapida a grasimii.


Carbohidratii elimina grasimea de la nivelul burtii


Carbohidratii ajuta la arderea grasimilor mai rapid decat alte alimente, iar acest proces incepe de la nivelul burtii. Mai exact, mancarurile care contin carbohidrati maresc activitatea enzimelor care se ocupa de arderea grasimilor si o limiteaza pe a celor care se ocupa de stocarea lor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului