Dieta si nutritie

#alimentatie #burta #grasime

Cum sa scapi de grasimea de pe burta

Cand vine vorba de alegerea unei tinute, nu putini sunt aceia care intampina dificultati din cauza colaceilor din zona burtii.  Insa, in afara de aspectul inestetic , grasimea de pe abdomen prezinta un pericol major pentru sanatatea organismului , avertizeaza medicii. Alimentatia nepotrivita, lipsa sportului, consumul de alcool sunt doar cateva dintre cauzele majore care duc la excesul de grasime abdominala


Renunta la grasimi


Un hamburgher, o friptura de porc sau un sandwich cu sunca au cantitati foarte mari de grasime, iar partea neplacuta este ca acestea se pun cu usurinta in zona burtii. Evita sa mananci astfel de produse in exces si opteaza pentru mai multe fructe si legume, iar cand vine vorba de carne, opteaza pentru pui sau peste slab.


Evita gustarile dintre mese


Stabileste-ti 3 sau 4 mese pe zi, de preferat servite in fiecare zi la aceeasi ora si evita ca intre mese sa servesti alte alimente, chiar daca este vorba doar de un sandwich sau un pachet cu biscuiti. Nu iti umple stomacul cu mancaruri inutile care nu vor face decat sa te umfle. Cel mai bine este sa astepti ora mesei si sa servesti mancare pregatita in casa, intr-un mod cat mai natural si fara grasimi.


Nu manca pana la


Atunci cand te asezi la masa, nu manca pana cand te saturi. Indicat este sa te ridici de la masa chiar inainte de a ajunge la punctul de saturatie   - in acest fel nu vei avea burta umflata. Chiar daca este greu sa te abtii, incearca sa vezi avantajele acestui lucru: nu te vei simti umflat, nu te vei misca greoi si nu vei avea burta.


Fa sport


Lipsa exercitiilor fizice este un alt motiv pentru care grasimile se depun pe burta. Este de ajuns sa faci putina miscare dupa masa sau sa alegi 20 de minute in fiecare seara. Sportul nu va determina arderea grasimilor, insa va usura digestia, iar in acest fel, burta ta va fi mai plata.


Evita sa consumi alcool


Alcoolul in general si berea in particular duce la cresterea burtii, asa ca evita sa consumi bere prea des.  Chiar daca tentatia este mare, mai ales in zilele calduroase de vara, incerca sa inlocuiesti berea cu apa plata sau ceai. Cu siguranta te vei simti mai bine, iar in plus retine ca anumite ceaiuri ajuta digestia, asadar sansele de a avea burtica, scad considerabil.


Sfat! Pe langa sfaturile de mai sus, poti incerca un truc simplu care te va ajuta sa arzi gradimile de pe burta. Achizitioneaza o folie alimentara de celofan, maseaza-ti abdomenul cu o solutie formata intr-o lingurita de ulei de masline si 5 picaturi de ulei esential de ienupar si apoi infasoara-ti zona abdominala cu doua straturi de folie. Lasa acest sa actioneaza peste noapte. Evident, pentru rezultate vizibile, este recomandat sa repeti acest tratament mai multe zile la rand (cel putin 15), insa este recomandat sa scazi cantitatea de ulei esential pentru a evita aparitia iritatiilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare