Dieta si nutritie

#bauturi carbogazoase #cola #balonare #indulcitori

Cum sa renunti la bauturile carbogazoase

Bauturile carbogazoase se fac responsabile de prezenta balonarii, a unui abdomen umflat si de gazele stanjenitoare. Mai mult decat atat bauturile carbogazoase cresc riscul de a ajunge la obezitate si de a te imbolnavi de diabet zaharat . Te-ai gandit vreodata ca bauturile carbogazoase sunt vinovate de aparitia osteoporozei inca de la varste fragede sau ca pot intoxica organismul?

Ei bine, bauturile carbogazoase sunt vinovate de toate aceste lucruri si chiar de multe altele. Nu te lasa pacalit de continutul de " fructe naturale ". Acestea contin coloranti si indulcitori . Este crudul adevar, dar este mai bine sa il stii si sa elimini definitiv consumul de bauturi carbogazoase la timp decat atunci cand este prea tarziu.

Afla cum poti elimina bauturile cabogazoase din alimentatia ta si cu ce le poti inlocui pe acestea.

1 Nu le mai cumpara

De fiecare data cand esti tentat sa cumperi bauturi cabogazoase aminteste-ti de toate bolile pe care le poate provoca de-a lungul timpului si incearca sa fii constient de faptul ca acestea se trateaza cu dificultate. In locul bauturilor carbogazoase incearca sa consumi alte produse, de preferat naturale.

2 Ia-ti cofeina din alta parte

Foarte multe persoane consuma bauturi care contin ingredientul cola pe motiv ca le ajuta sa treaca peste senzatia de somnolenta . Consuma cafea in locul acestora bauturi. Cafeaua este mult mai sanatoasa si contine antioxidanti care iti protejeaza organismul de efectele radicalilor liberi.

3 Bea apa, suc sau ceai

Atunci cand iti este sete bea apa. Bea multa apa. Cand iti este pofta de o bautura naturala si delicioasa bea un ceai de fructe sau un suc natural de fructe, de preferat facut in casa, din fructe proaspete.

Acestea iti vor potoli setea si vor aduce beneficii multiple sanatatii tale.

4 Stai departe de mancarea fast-food

Atunci cand mergi la fast-food ai obiceiul sa comanzi meniu pentru a te bucura si de o bautura savuroasa? Incearca sa inlocuiesti restaurantele de tip fast-food cu cele clasice, cu mancare ca la mama acasa, iar ca bautura comanda o apa plata sau un suc cu pulpa de fructe.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare