Dieta si nutritie

#vacanta # alimentatie vacanta #alimente vara #dieta vara

Cum sa mancam echilibrat in vacanta

Vacanta este o perioada de destindere si relaxare, in care vezi locuri noi si incerci preparate culinare din bucataria locala. Asta inseamna insa ca te vei intoarce din vacanta cu cateva kilograme in plus.

Iata cateva modalitati prin care sa mananci sanatos si in timpul vacantei:

1 Rezista tentatiilor

Atunci cand esti in vacanta ai tendinta sa te rasfeti cu prea multe deserturi sau preparate grele, de care organismul nu are insa nevoie. Incearca sa pastezi un echilibru. La masa consuma un singur fel de mancare, aperitiv sau fel principal , si evita deserturile.

2 Savureaza mancarea

Atunci cand esti in vacanta bucura-te la maxim de gustul mancarurilor noi pe care le consumi. Totul trebuie insa sa fie cu moderatie. Gusta din fiecare fel de mancare, fara insa a devora toata farfuria.

3 Mergi pe jos

Nu uita ca in timpul concediului sa faci si miscare. Mergi pe jos, admira atractiile locale, inoata sau inchiriaza o bicicleta. In acest fel vei elimina intr-un mod placut caloriile pe care le-ai consumat la masa.

4 Ceva bun in fiecare zi

In vacanta nu te priva de bunatatile care te atrag. Incearca insa sa nu abuzezi de timpul liber pe care il ai. Rasfata-te in fiecare zi cu ceva bun, insa la restul meselor consuma preparate sanatoase .

5 Alege preparatele sanatoase

In vacanta, este foarte posibil ca toate mesele sa le iei la restaurant. Incearca sa alegi din meniu variantele cele mai sanatoase. Evita sosurile grele, preparatele de tip fast food sau dulciurile.

6 Ascunde cheia minibarului

Camerele de hotel sunt in general dotate si cu un minibar plin cu o multime de bunatati. Incearca sa stai cat mai departe de el. In acest fel vei evita consumul de calorii in plus si in acelasi timp iti vei pastra si banii.

7 Consuma multe fructe si legume

In timpul vacantei incearca sa consumi cat mai multe fructe si legume. Aceastea sunt satioase si extrem de sanatoase. Contin multe fibre, antioxidanti si vitamine necesare organismului.

8 Consuma multe lichide

In timpul vacantei nu uita de apa. Daca iti petreci concediul la mare este cu atat mai important sa fii in permanenta hidratat. Apa te va ajuta sa iti tii in frau si poftele.

9 Alege preparatele proaspete

La restaurant, incearca sa consumi alimente proaspete, fie ca este vorba de legume, fructe sau carne. Alege salate, peste proaspat, fructe si iaurturi.

10 Consuma peste

Daca iti petreci vacanta la mare incearca sa adaugi in dieta cat mai multe preparate pe baza de peste. Alege mancarurile proaspete, cu arome locale.

11 Consuma alcool cu moderatie

In timpul vacantelor consumul de alcool ar trebui redus. Consuma 1 - 2 bauturi alcoolice pe zi. Alcoolul contine multe calorii, te va deshidrata si infometa. Daca nu poti renunta la alcool, consuma doar vin.

12 Alege un singur desert

Zilele libere de vacanta pot fi uneori plictisitoare. Nu manca doar pentru a face ca timpul sa treaca mai repede. La restaurant incearca sa eviti deserturile sau sa alegi doar un singur sortiment. Indicat ar fi sa il imparti cu ceilalti meseni. In acest fel vei consuma mai putine calorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare