Dieta si nutritie

#alimentatie #detoxifiere #ceai #legume

Cum sa iti detoxifiezi organismul dupa sarbatori

Carnaciorii, piftia, sarmelele, toba si alte mancaruri delicioase preparate din carne de porc sunt, pe cat de bune, pe atat de nocive pentru sanatatea ta. Grasimile continute de aceste alimente nu numai ca  ingrasa, dar imediat ce se depun in vasele de sange si in ficat, iar starea ta de sanatate se poate inrautati simtitor.


Este cu adevarat greu sa te abtii de la mancarurile care se regasesc pe masa de sarbatori , insa mai ales in cazul in care sanatatea ta nu este tocmai intr-o stare excelenta, incearca macar sa nu cazi prada exceselor.


De asemenea, imediat dupa trecerea acestor zile de odihna, incearca o cura detoxifianta, care sa iti puna organismul la punct. Iata cum poti face acest lucru.


Renunta la grasimi


Evita carnaciorii, sarmalele, ciorba de porc si alte mancaruri grase si rezuma-te la alimente mai sanatoase, sarace in grasimi rele.  Pregateste-ti o supa de legume , eventual cu putin piept de pui. Adauga mult morcov, ceapa, ardei gras, porumb, mazare, pastai si orice alte legume iti plac. Nu iti fie teama sa apelezi la legumele congelate – acestea isi pastreaza proprietatile in mare parte si iti vor  da toate vitaminele de care organismul tau are nevoie.


Mananca multe fructe si legume proaspete


Legumele, fructele si verdeturile sunt mult mai sanatoase decat ai crede. Portocalele, spre exemplu, contin multa vitamina C (susbtanta care detoxifiaza) dar si calciu. Totodata, morcovii, pe langa faptul ca sunt foarte deliciosi, sunt si o sursa bogata de fibre, vitaminele B, C si K, potasiu si beta-caroten.


Nici verdeturile precum patrunjelul nu sunt de dat la o parte – consumat proaspat, patrunjelul atrage dupa sine o serie importanta de beneficii: indeparteaza problemele digestive, purifica trupul si te scapa de kilogramele in plus. Aici gasesti mai multe informatii despre patrunjel.


Bea multe ceaiuri


Ceaiurile indulcite doar cu miere (zaharul este interzis intr-o cura de detoxifiere) vor fi de folos organismului tau. In special ceaiurile de urzica, musetel si soc.


Ceaiul verde, de asemenea, este un bun detoxifiant. Acesta este bogat in antioxidanti si vitamine si este recunoscut pentru proprietatile sale diuretice, detoxifiante si de ardere a grasimilor.


Alte sfaturi:


Bea multe lichide: sucuri naturale de fructe, dar si multa apa cu lamaie .

Evita dulciurile si produsele cu E-uri si conservanti.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare