Dieta si nutritie

#kilograme in plus #proteine #calorii # calorii alimente #ardere calorii

Cum sa arzi mai multe calorii in timp scurt

Programul incarcat, sarcinile de la serviciu, stresul sau obligatiile familiale pot duce la acumularea de kilograme in plus . Micile schimbari din rutina zilnica pot insa duce la arderea mai rapida a caloriilor.

 

Intareste-ti musculatura


Intarirea musculaturii este una dintre cele mai bune metode de a arde rapid caloriile. Exercitiile de la sala de sport sunt extrem de benefice pentru intarirea musculaturii. Intr-o ora de antrenament vei arde peste 600 de calorii.

De asemenea, este foarte important sa variezi programele de antrenament si sa lucrezi toti muschii, pe parcursul unei saptamani. In acest fel iti vei stimula organismul si vei arde mult mai multe calorii.
 

Mananca putin si des


Programul alimentar al zilei tale trebuie sa fie format din 5 - 6 mese pe zi. Incearca sa ai in fiecare zi 3 mese principale si 2-3 gustari, formate din fructe proaspete sau iaurt. Acest stil alimentar ajuta la buna functionare a metabolismului si la arderea mai rapida a caloriilor.
 

Bea ceai verde


Ceaiul verde accelereaza procesul de ardere a caloriilor. Contine anumite substante chimicale nturale care stimuleaza si accelereaza metabolismul . Ceaiul verde este si un inhibator al poftelor alimentare. Este astfel foarte util in curele de slabire.
 

Nu sari peste micul dejun


Micul dejun trebuie sa fie principala ta masa de peste zi. Alege alimente sanatoase , care sa iti ofere energia de care ai nevoie pentru intreaga zi. Cu cat micul dejun este mai devreme, cu atat organismul va arde mai multe calorii.
 

Redu temperatura


Temperaturile scazute ajuta la arderea caloriilor. Este astfel indicat sa petreci cat mai mult timp in aer liber, in special in sezonul rece. Pentru a se incalzi, organismul trebui sa consume astfel mai multe calorii.
 

Consuma mai multe proteine


Metabolizarea organismului necesita mai multe procese din partea organismului, care va consuma astfel mai multe calorii. Proteinele sunt foarte improtante si pentru ca ofera cantitati mari de energie, de care ai nevoie pentru a-ti indeplini sarcinile zilnice.

Consuma zilnic o portie de proteine. Acestea ajuta si la intarirea musculaturii, in special in momentele in care tii dieta.
 

Nu evita alimentele picante


Alimentele si condimentele picante accelereaza metabolismul si ajuta la arderea mai rapida a caloriilor. O jumatate de lingurita de scortisoara pe zi stimuleaza organismul si pastreaza zaharul din sange la un nivel normal.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare